Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πρώτο ετήσιο μνημόσυνο Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου

Πρώτο ετήσιο μνημόσυνο Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου

Πρώτο ετήσιο μνημόσυνο Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου

Πρώτο ετήσιο μνημόσυνο Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου

Το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο τού μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου τέλεσε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης τού αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου προεξήρχε τής Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία συλλειτούργησε μαζί του ο Καθηγούμενος τής Μονής Αρχιμ. Διονύσιος.

Μετά το πέρας τής Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος μετέβη μαζί με τους πατέρες και τους προσκυνητές τής Μονής στον τάφο τού αοιδίμου γέροντος, όπου τέλεσε τρισάγιο.

Τέλος, η Μονή παρέθεσε κέρασμα στους φιλοξενουμένους της.

Ο μακαριστός Γέροντας Αθανάσιος εκοιμήθη πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, αφού συμπλήρωσε ογδόντα χρόνια μοναχικής ζωής στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου. Επί των ημερών του Ιερά Μονή Σταυροβουνίου έγινε η μεγάλη «πνευματική βάση» τής Κύπρου, κατά τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Ο Γέροντας Αθανάσιος, ήταν ο άνθρωπος τής προσευχής και της μακαρίας απλότητας, ήταν ο Γέροντας τής ορθόδοξης παράδοσης, της μοναχικής ασκήσεως και εσωστρέφειας αλλά ταυτόχρονα και ο γέροντας τής γνήσιας και ανιδιοτελούς αγάπης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πρώτο ετήσιο μνημόσυνο Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου»:

Παραίτηση Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα
19 Ιανουαρίου: Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός
Φθιώτιδος Συμεών: Τα καμιόνια τρέχουνε και τα σκυλιά γαβγίζουν
Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Σέριφο

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο