Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σήμερα η εξόδιος Ακολουθία του π. Ανανία Κουστένη

Σήμερα η εξόδιος Ακολουθία του π. Ανανία Κουστένη

Εκοιμήθη ο π Ανανίας Κουστένης Σήμερα η εξόδιος Ακολουθία του π Ανανία Κουστένη π. Ανανίας Κουστένης: Μη βλέπουμε άσπρο και μαύρο

Σήμερα η εξόδιος Ακολουθία του π Ανανία Κουστένη

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Ανανία Κουστένη, Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου οδού Ισαύρων Εξαρχείων Αθηνών.

Ο μακαριστός, Αρκάς στην καταγωγή, γεννήθηκε στη Δημητσάνα το έτος 1945 και σπούδασε στην Φιλοσοφική και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διακρίθηκε για την ανεξάντλητη πνευματική του δραστηριότητα, τον παραμυθητικό λόγο του, την αρχοντική λεβεντιά του, το πηγαίο του χαρακτήρος του.

Η προσωπικότητά του καθίστατο αιτία θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος, οι δε απαράμιλλες ομιλίες του υπήρξαν πηγή έμπνευσης και ενθουσιασμού, καρπός αφειδώλευτης αγάπης, κατάθεση ψυχής ανθρώπου που καθημερινώς επεδίωκε την ένωση με τον Θεό.

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος έχει τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πετραλώνων, όπου την Δευτέρα 17η Μαΐου και ώρα 1.00 μ.μ. θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών κ΄ Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος θα μεταφέρει και τις ευχές του Μακαριωτάτου. Η δε ταφή θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του από στενό οικογενειακό κύκλο.

Εικόνα: Εκδόσεις Αρμός

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Σήμερα η εξόδιος Ακολουθία του π Ανανία Κουστένη»:

Εορτή Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως
Εορτή Αγίων Ανδρόνικου και Ιουνίας των Αποστόλων
Θυρανοίξια ιερού παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Περιστερώνα Μόρφου
Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς στο Βόλο
Η πόλη των Γρεβενών γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης
Εκοιμήθη ο π. Ανανίας Κουστένης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο