Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Στην ανάγκη συνεργασίας και συναλληλίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό και ευχήθηκε δύναμη και υπομονή στο έργο του, ώστε να αντεπεξέλθει στα υπεύθυνα καθήκοντά του.

Ο κ. Σαρμάς ευχαρίστησε για την υποδοχή και ευχήθηκε στον Μακαριώτατο για την πρόσφατη ονομαστική του εορτή χαρακτηρίζοντας την προσφορά του στην Εκκλησία πολύ σημαντική. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευαγγέλιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ευχήθηκε η πίστη του λαού να είναι πάντα δυνατή.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε, ακόμη, για την ανάγκη συναλληλίας τονίζοντας ότι «καλούμαστε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε από όποια θέση μας τοποθετεί ο Θεός. Χρειάζεται, ιδιαίτερα στις σημερινές συγκυρίες, η συνεργασία, η συναλληλία, ο σεβασμός της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου. Πολιτεία και Εκκλησία πολλές φορές το έχουν επιτύχει. Άλλοτε, βέβαια, δεν το κατάφεραν. Ήρθαμε σε συγκρούσεις. Αυτο, όμως, δεν ωφελεί. Γι’ αυτο πρεπει να προσέξουμε την συνεργασία μας. Ο ένας να βοηθάει και να σέβεται τον άλλον».

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

Βρειτε εδω

Σχετικά άρθρα με «Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά»:

17 Ιουνίου: Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ
Πανήγυρις Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στις Αχαρνές
Προσκυνητές από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας
16 Ιουνίου: Άγιος Τύχων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου
Η Κάρα του Οσίου Δαβίδ στη Φιλιππιάδα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο