Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Σύρος εόρτασε την ημέρα της Απελευθέρωσης της από τη Γερμανική κατοχή

Η Σύρος εόρτασε την ημέρα της Απελευθέρωσης της από τη Γερμανική κατοχή

Η Σύρος εόρτασε την ημέρα της Απελευθέρωσης της από τη Γερμανική κατοχή

Η Σύρος εόρτασε την ημέρα της Απελευθέρωσης της από τη Γερμανική κατοχή

Στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως τελέσθηκε χθες το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη παραβολή «του Σπορέως», αποκωδικοποίησε τους συμβολισμούς και τα μηνύματά της και κάλεσε τους πιστούς να διατηρούν πάντα εύφορο το «χώμα» της καρδιάς τους, ώστε ο σπόρος του λόγου του Χριστού, που σπέρνουν οι πνευματικοί γεωργοί της Εκκλησίας, να φυτρώνει και να αποδίδει πλούσιο καρπό.

Τέλος ευχήθηκε να μη ξεχαστούν ποτέ όσοι θυσιάστηκαν τα μαύρα χρόνια της Κατοχής και ουδέποτε ο η Πατρίδα μας να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους και συμφορές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη της Δοξολογίας για την απελευθέρωση της Σύρου από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, κατά την οποία ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβάρας εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας, αναφερθείς στο ηρωικο φρόνημα των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως τόνισε στον επίλογό του «δεν γονατίζουν παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς τους». (Γ. Ρίτσος).

Στη συνέχεια, στο παρακείμενο μνημείο Θυμάτων Κατοχής, στο λεγόμενο «Κτήμα Χαρουλιαρη», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατετέθησαν στέφανοι από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και των αντιστασιακών οργανώσεων.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλαδων κ. Συρμαλενιος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μηνάς Αλιφραγκής και Νίκος Φωτεινιάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος, πρώην και νυν δημοτικοί Σύμβουλοι, η κα Πρόεδρος Εφετών, ο κ. Ανακριτής Πρωτοδικών, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών, Κομμάτων και Οργανωσεων.

Οι εκδηλώσεις επελέγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Σύρος εόρτασε την ημέρα της Απελευθέρωσης της από τη Γερμανική κατοχή»:

Εορτή Αγίου Αθανασίου του Τραπεζούντιου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
40ήμερο Μνημόσυνο π. Νικολάου Ξένου στο Παρίσι
Κυριακή του Σπορέως στη Μητρόπολη Λαρίσης
Εορτή Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις