Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους μετέβη κατά το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αλεξίου, για να προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη συνάξει της εορτής της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου της Οδηγητρίας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, πλαισιωμένος από τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών των Αγίων Μετεώρων, Ιερείς, Ιεροδιακόνους και Μοναχούς, έγινε δεκτός με κάθε τιμή από τον Γέροντα Αλέξιο και την Συνοδεία του, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.

Στην προσφώνησή του προς τον κ. Θεόκλητο, ο π. Αλέξιος εκφράστηκε με θερμά λόγια και ευχαριστίες για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη και μετέβη στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος για να τελέσει την ιερά πανήγυρι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης, με την σειρά του, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής για την πρόσκληση και την ευκαιρία που έδωσε στον ίδιο αλλά και στην συνοδεία του, ώστε να λάβουν την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Σημείωσε την σχέση των Αγίων Μετεώρων και της Μητροπόλεως με την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, και τόνισε την μεγάλη τιμή που αποτελεί το γεγονός αυτό για την επαρχία.

Εν συνεχεία, ετελέσθη η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το αθωνικό τυπικό, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου και με αθρόα συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων. Στο δεξιό αναλόγιο διακόνησαν Βατοπαιδινοί Πατέρες και στο αριστερό ο Αρχων Πρωτοψάλτης της ΜτΧΕ κ. Φώτιος Γιαννακάκης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους»:

Η πανήγυρις του Ευαγγελιστού Λουκά στο Μπέρμιγχαμ
Λαμπρός εορτασμός Αγίων Γερασίμου και Αρτεμίου στη Μύκονο
Πανήγυρις Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα Μόρφου
Η Κεφαλλονιά τιμάει τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο