Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός Αγίων Γερασίμου και Αρτεμίου στη Μύκονο

Λαμπρός εορτασμός Αγίων Γερασίμου και Αρτεμίου στη Μύκονο

Λαμπρός εορτασμός Αγίων Γερασίμου και Αρτεμίου στη Μύκονο

Λαμπρός εορτασμός Αγίων Γερασίμου και Αρτεμίου στη Μύκονο

Στον Ιερό, πάλαι πότε Μητροπολιτικό, Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου τελέσθηκε χθες ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, με την συμμετοχή πολλών πιστών, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλίππου Φόρτωμα. Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος αποδεχθείς σχετική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, επισκέπτεται από το πρωί τη Μύκονο και το μεσημέρι πραγματοποίησε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, ξεναγηθείς από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την φιλοξενία και την πρόσκληση αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτύριο του Αγ. Αρτεμίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, με την παρουσία του διατελέσαντος Υπουργού κ. Ιω. Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Μιλτιάδη Αμπατζή, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Νικολ. Γκέλου και Αντ. Κουσαθανά πολλών πιστών, και νέων και νεανίδων προσκόπων.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε μελωδικότατα ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως κ. Λουκάς Τσούκος, ο οποίος, προ δεκαετιών, ξεκίνησε από τη Μύκονο τη διδασκαλική του σταδιοδρομία.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη μαρτυρία των καλών έργων, που οφείλει να προσφέρει στη ζωή του κάθε Χριστιανός, τα οποία καλά έργα είναι τα μόνα που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του προς την αιωνιότητα.

Ως παράδειγμα, προέβαλε τον σήμερα και αύριο τιμώμενο Άγιο Γεράσιμο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, ηρκέσθη να εγκαταβιώσει σε ένα ταπεινό και ανήλιαγο σπήλαιο, με λίγη τροφή και λίγο νερό, καταλείποντας πρότυπο ολιγάρκειας και πνευματικότητας, που τροφοδοτούν τον άνθρωπο και τον ενισχύουν στην επιτέλεση καλών έργων, τα οποία του δίνουν το «εισιτήριο» για τη σωτηρία και τον καθιστούν σύσκηνο των Αγίων, και τα οποία περιμένουν από τον καθένα μας να δουν τα παιδιά μας και η κοινωνία.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, και τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και τους συνεργάτες τους για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως, καθώς και όλους τους παραστάντες πιστούς!

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Δισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός Αγίων Γερασίμου και Αρτεμίου στη Μύκονο»:

Πανήγυρις Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα Μόρφου
Η Κεφαλλονιά τιμάει τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Αρτεμίου του Μεγαλομάρτυρα
Εορτή Αγίου Γερασίμου του νέου ασκητού της Κεφαλονιάς
Εορτή Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο