Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Γεροντες » Συγχρονοι Γεροντες » Για τα φοβερά σημεία της Δευτέρας Παρουσίας

Για τα φοβερά σημεία της Δευτέρας Παρουσίας

Κυριακή της Απόκρεω της Δευτέρας Παρουσίας

Για τα φοβερά σημεία της Δευτέρας Παρουσίας

Ο αείμνηστος Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος βρήκε ένα παλιό βιβλίο στο οποίο διάβασε, μεταξύ άλλων ότι όταν ρώτησαν οι Μαθητές ον Κύριο, πότε θα γίνουν στον κόσμο τα φοβερά σημεία της Δευτέρας Παρουσίας, τότε που θα παγώσει η αγάπη των πολλών και θα χαθεί η πίστη, ο Κύριος τους είπε μεταξύ των άλλων και: «όταν οι γυναίκες γίνουν άνδρες και οι άνδρες γυναίκες».

Ο δε θείος Χρυσόστομος στο σχετικό αυτό ερώτημα, απάντησε: «Όταν χαθεί η αιδώς από τις γυναίκες, τότε είναι κοντά η ημέρα της Κρίσεως».

Τι να πει κανείς για τις γυναίκες; Δεν έχουν άλλο στο νου τους παρά πως να στολιστούν. Συναγωνίζονται ποια θα ξεπεράσει την άλλη στο στολισμό. Τι να πει κανείς και για την άσεμνη ενδυμασία, την οποία ο εφευρέτης της κακίας διάβολος δίδαξε τις γυναίκες, να ντύνονται δηλαδή με γυμνά χέρια, με γυμνά στήθη, με γυμνά ποδάρια; Πώς δεν ντρέπονται οι γυναίκες των Ελλήνων Χριστιανών;

Οι τσιγγάνες και οι Τουρκάλες ντύνονται κόσμια, για να μην σκανδαλίζουν τους άνδρες, ενώ οι Ελληνίδες και Χριστιανές γυναίκες, που έχουν παράδοση από το Χριστό, τους Αποστόλους, από τους αγίους Πατέρες να ντύνονται σεμνά, έφτασαν σε τέλεια παραφροσύνη με τον τρόπο που ντύνονται!

Οι πατέρες και οι μητέρες να είναι οι ίδιοι το καλό παράδειγμα και να μην αφήνουν τα παιδιά τους -συμβουλεύοντας τα με την αγάπη του Θεού- να ντύνονται έτσι άσεμνα.

Και οι άντρες να αποτρέπουν τις γυναίκες τους από το άσεμνο ντύσιμο, γιατί οι ίδιοι θα δώσουν λόγο κατά τη μέρα της Κρίσεως!…

Σ. Κεμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα:
Κύριε δώσε μας ακεραιότητα καρδιάς – Προσευχή
Ο διάβολος δεν διαβάζει την σκέψη του ανθρώπου
Η πνευματική αξία δεν προβάλλεται εξωτερικά…
Η Ανάσταση ήρθε, η Εκκλησία μας πανηγυρίζει!
Ο Χριστός μας ζητάει αγάπη!
Περί μετανοίας Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου Μέρος Α´

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις