Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ο Ιερός κλήρος και ο λαός των Τρικάλων προϋπάντησαν πανδήμως έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων την Ιερά και Χαριτόβρυτο Δεξιά Χείρα του Αγίου εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής Αιγίνης.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίνης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης και το παρέδωσε στα χέρια του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Αφού τελέσθηκε η προβλεπομένη υπό της Εκκλησιαστικής τάξεως Δέηση ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης ομιλών, και καλωσορίζοντας τον π. Αμφιλόχιο και τη συνοδεία του, τον ευχαρίστησε για τον κόπο που υποβλήθηκαν να φέρουν το «χαριτόβρυτο Λείψανο» από την Αίγινα το οποίο φυλάσσεται ως ιερό θησαύρισμα στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου.

Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ για την άδεια και τη μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στα Τρίκαλα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.

Τέλος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα για την πρωτοβουλία ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου και τη μεγάλη ευλογία προς την ενορία που είναι Προϊστάμενος, αλλά και ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Τον κ. Χρυσόστομο ευχαρίστησε ο π. Αμφιλόχιος, ο οποίος, μεταφέροντας τις ευχές του σεπτού του Ποιμενάρχου κ. Εφραίμ, κι αυτός επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία για την πόλη μας, για την Μητρόπολη και ιδιαιτέρως για τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων η έλευση του μεγάλου Αγίου της Οικουμένης Νεκταρίου. Συμβούλεψε δε τους Τρικαλινούς να μη χάσουν αυτή την ευκαιρία, να προσκυνήσουν τον Άγιο και να λάβουν δι’ αυτού τη Θεία Χάρη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου»:

Εορτή Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης
Πανήγυρις Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών
Αγρυπνία Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Ιωνία Βόλου
Χειροτονία κληρικού της Πατριαρχικής Εξαρχίας Μελίτης στο Ίλιον

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο