Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 23 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λόφου Πιερίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέβη στην χειροτονία σε Διάκονο του Φωτίου Κωνσταντίνου, πτυχιούχο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης με καταγωγή από το χωριό του Λόφου.

Έλαβαν μέρος Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και παρέστη συμπροσευχόμενο πλήθος πιστών για να αναφωνήσουν το «άξιος» και να ευχηθούν στον νέο Διάκονο για καλή και ακατάκριτη διακονία.

Ο νέος διάκονος στην χειροτονητήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο δέος που διαπερνά την ύπαρξή του αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει ως υπηρέτης του Ιερού Θυσιαστηρίου. Ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα βιοτής του, όπως τους γονείς και τους καθηγητές του. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, που από την πρώτη στιγμή της πνευματικής τους σχέσης τον περιέβαλε με αγάπη και εμπιστοσύνη.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος στον νέο Διάκονο του τόνισε την ευλογία την οποία λαμβάνει, αφού εισέρχεται στα Άγια των Αγίων, τον παρότρυνε να μείνει για πάντα ταπεινός διάκονος των Ιερών Μυστηρίων χρησιμοποιώντας την μόρφωση του και τις ικανότητες του για τη διακονία του λαού του Θεού, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.

Την ίδια ημέρα και πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον Οικονόμο π. Γεώργιο Βέτσο, Αρχιερατικό Επίτροπο Πέτρας, ο οποίος με την ιδιότητα αυτή είναι υπεύθυνος για τις Ενορίες του ορεινού όγκου του Ολύμπου και των Πιερίων.

Το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ν. Πόρων, τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Θεοδώρου Κουστιάνη, φοιτητή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, καταγόμενου από την Πιερία.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο χειροτονούμενος αναφέρθηκε στο ύψος του λειτουργήματος της ιερωσύνης και ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την χειροτονία του στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης. Παράλληλα ευχαρίστησε τους πνευματικούς του πατέρες και καθοδηγητές, την οικογένειά του και τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκε όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.

Προσφωνώντας τον π. Θεόδωρο ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος απηύθυνε πατρικές συμβουλές, επισήμανε την ευθύνη της ιερατικής διακονίας, ενώ του ευχήθηκε να συνεχίσει με ζήλο τον δρόμο της ποιμαντικής αποστολής, που εμπνέεται από την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Ο νέος πρεσβύτερος θα υπηρετήσει ως εφημέριος των Νέων Πόρων, εξυπηρετώντας, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, και τις αυξημένες λατρευτικές ανάγκες του πλησιόχωρου Πλαταμώνα.

Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Μοσχοθυμίαμα Αγίου Όρους που φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα και πολλή προσευχή από κελλιώτες μοναχούς

Μοσχοθυμιαμα Αγιου Ορους απο την Ερημο της Καψαλας εδω

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονίες στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)»:

Εορτή Αγίου Τύχωνος του Θαυματουργού Επισκόπου Αμαθούντος Κύπρου
Θεμέλιος λίθος στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Σφενδυλίου
Κερκύρας Νεκτάριος: Να μιμηθούμε τους Αγίους ομολογώντας Χριστό
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις