Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Θεμέλιος λίθος στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Σφενδυλίου

Θεμέλιος λίθος στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Σφενδυλίου

Θεμέλιος λίθος στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Σφενδυλίου

Θεμέλιος λίθος στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Σφενδυλίου

Το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και της Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο Σφενδύλι Πεδιάδος.

Μετά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Σήμερα είναι μια σημαντική, ιστορική και αξιομνημόνευτος ημέρα όχι μόνο για το Σφενδύλι αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Με τον θεμέλιο λίθο που θέτουμε σήμερα ομολογούμε την Πίστη μας στον αληθινό Θεό και τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Ήταν πραγματικά πόθος ιερός να θεμελιώσουμε το ναό επ’ ονόματι του Πολιούχου, Προστάτου και Εφόρου του Σφενδυλίου, του Αγίου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος και σήμερα το πραγματοποιήσαμε σε έναν χώρο που ατενίζει τον παλαιό ναό, είτε βυθισμένο, είτε αναδυόμενο».

Και συνέχισε: «Το έργο που συντελέστηκε στο φράγμα είναι κάτι πολύ σημαντικό και ευεργετικό για την περιοχή αλλά και για την Κρήτη ολόκληρη. Γι’ αυτό θα κάνω μια ευχή: Όπως από αυτό το σημείο φεύγει το νερό και διασκορπίζεται στην άνυδρη εποχή μας σε διάφορα μέρη της Κρήτης, έτσι και το Πνεύμα του Τριαδικού Θεού και της χάριτος του Παναγάθου Θεού να φεύγει από αυτόν τον ιστορικό και ευλογημένο τόπο του Οροπεδίου Λασιθίου και να εξαπλώνεται παντού. Γιατί -μην ξεχνάμε- κάθε γωνιά και κάθε σημείο αυτού του τόπου μαρτυρεί την Πίστη των προπατόρων μας, την Πίστη στον αληθινό Θεό. Και αυτό αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες εκκλησάκια και τα πολλά θεμέλια και ερείπια που υπάρχουν από ναούς καθ’ όλη τη διάρκεια του Χριστιανισμού».

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης συνεχάρη τον Εφημέριο π. Γεώργιο Μηλάκη, τους εργολάβους και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν με πολύ πόθο μέχρι την στιγμή της θεμελιώσεως και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προθυμία ώστε ο ναός να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Θεμέλιος λίθος στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Σφενδυλίου»:

Κερκύρας Νεκτάριος: Να μιμηθούμε τους Αγίους ομολογώντας Χριστό
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία
Εορτή για τον πολιούχο του Μυστρά Όσιο Γρηγόριο
Εορτή Αγίων Πάντων στη Μητρόπολη Γρεβενών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις