Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χωρίς Λιτανεία οι Εορτές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρα του Αγίου

Χωρίς Λιτανεία οι Εορτές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρα του Αγίου

Χωρίς Λιτανεία οι Εορτές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρα του Αγίου

Χωρίς Λιτανεία οι Εορτές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρα του Αγίου

Η αγία μας Εκκλησία, την 24η Αυγούστου, εορτάζει την μνήμη του διδασκάλου του Γένους, Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού. Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που τιμά τον μεγάλο πολιούχο και προστάτη της Άγιο Κοσμά το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου, ανακοινώνει ότι εφέτος, κατόπιν των νέων διατάξεων για τα μέτρα δημόσιας υγείας, δεν θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Λιτάνευση που γίνεται πάντοτε το απόγευμα της εορτής στην πόλη του Θέρμου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, θα πραγματοποιηθούν με τον πανηγυρικό Εσπερινό το απόγευμα της Κυριακής και τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Δευτέρας στην ομώνυμη Ιερά Μονή, που βρίσκεται στη γενέτειρα του Αγίου, στο Μέγα Δένδρο Αιτωλίας, ενώ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός το απόγευμα της Δευτέρας.

Το Πρόγραμμα της Εορτής έχει ως εξής:

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:00΄ Μέγας Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 07:00΄ Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου.
19:00΄ Μεθέορτος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου.

Ἀπολυτίκιον Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
Τὸν μέγαν ἀθλητήν, ὀρθοδόξων τὸ κλέος, Χριστοῦ τὸν μιμητὴν καὶ διδάσκαλον θεῖον, Κοσμᾶν τὸν ἰσαπόστολον, Αἰτωλίας ἀγλάϊσμα, τὸν παιδεύσαντα τὸ δοῦλον Γένος ἐνθέως καὶ συντρέξαντα εἰς τὴν ἀνάστασιν τούτου ἐν ὕμνοις τιμήσωμεν.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χωρίς Λιτανεία οι Εορτές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρα του Αγίου»:

Η Εκκλησία της Κρήτης για τη Μονή της Χώρας
Εορτή Παναγίας της Θεομάνας στη Νέα Κίο Αργολίδας (ΦΩΤΟ)
Απόδοση Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου Ζεφυρίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο