Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Ψυχωφελη » Η αγανάκτηση κάνει κακό

Η αγανάκτηση κάνει κακό

Η αγανάκτηση κάνει κακό

Η αγανάκτηση κάνει κακό

Να ξέρετε, ότι όχι μόνο η κατάρα των γονέων πιάνει πολύ, αλλά και η αγανάκτησή τους. Ο γονέας μόνο να αγανακτήσει με το παιδί του, το παιδί δεν βλέπει άσπρη μέρα. Η ζωή του είναι όλο βάσανα. Ταλαιπωρείται πολύ σ’ αυτήν τη ζωή, αλλά ξελαφρώνει στην άλλη, γιατί ξοφλάει εδώ μερικά… (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Να μην αγανακτούμε με εκείνους που είναι βλάσφημοι, αντίθεοι, διώκτες κ.λπ. Η αγανάκτηση κάνει κακό. Τα λόγια τους, την κακία τους να μισήσουμε, ούτε να αγανακτούμε εναντίον του. Να προσευχηθούμε γι’ αυτόν. Ο Χριστιανός έχεις αγάπη και φέρεται ανάλογα. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Όταν κάποιος σας ενοχλεί, η αγανάκτηση είναι αδικαιολόγητη, καθώς γεννιέται από τον εγωισμό. Τότε ο ο εχθρός είναι κοντά σας. Και κερδίζει… Η αγανάκτηση και ο θυμός επιτρέπονται μόνο, όταν στρέφονται εναντίον των κακών λογισμών και επιθυμιών. (Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος)

Υπάρχει δηλαδή και δικαία, Θεία αγανάκτηση και μόνο αυτή η αγανάκτηση δικαιολογείται στον άνθρωπο. Ο Μωϋσής, όταν είδε τον λαό να θυσιάζει στο χρυσό μοσχάρι, αγανάκτησε και πέταξε κάτω τις πλάκες με τις εντολές που του έδωσε ο Θεός και έσπασαν. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Ιερές αποκαλύψεις, οπτασίες, προφητείες, θεοφώτιστα παραγγέλματα εκείνων που αγίασαν το Όρος και αγιάστηκαν εν αυτώ, καταγεγραμμένα σε γλώσσα που μιλά στην ψυχή μας.

Το Γεροντικο του Αγιου Ορους

Σχετικά άρθρα με «Η αγανάκτηση κάνει κακό»:

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Τώρα κλαίω όποτε θέλω
Η άσκηση στη ζωή μας
Να υπακούετε τους πνευματικούς σας πατέρες
Στην εορτή των Αγίων Πάντων
Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία
Άγιος Παΐσιος: Πόσους Αγίους θα παρουσιάσει ο Θεός στα κράτη…

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο