Αρακάς λαδερός
Ο αρακάς λαδερός είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας μας και πολύ αγαπημένο.
Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό. Μπορεί να γίνει σε όλες τις εποχές του χρόνου είτε είναι περίοδος νηστείας είτε όχι.
Υλικά:
- 1 πακέτο αρακά κατεψυγμένο (1 κιλό)
- 2-3 πατάτες χοντροκομμένες
- 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1-2 καρότα σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, νερό
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτετε το κρεμμύδι για να σοταριστεί. Προσθέτετε τα καρότα, την πιπεριά και τον αρακά. Ανακατεύεται και αφήνεται μέχρι να μαραθεί λίγο ο αρακάς.
Προσθέτετε τις πατάτες και τις ντομάτες.
Κατόπιν αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθεί όλο το φαγητό.
Βράζεται για 20 λεπτά και προσθέτετε τον άνηθο.
Σκεπάζεται την κατσαρόλα σας και βράζεται για άλλα 15 λεπτά περίπου ώσπου το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Αρακάς λαδερός – Παραδοσιακή συνταγή»:
Φανουρόπιτα (Συνταγή από Πρεσβυτέρα)
Η Ευχή της Φανουρόπιτας διαβάζεται κατά την παρασκευή της
Γιατί φτιάχνουμε Φανουρόπιτα στην μνήμη του Αγίου Φανουρίου
Ακολουθήστε μας:
facebook
twitter
googleplus
Προσθέστε Σχόλιο