Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος

να είσαι τέλειος

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος απλά να είσαι εσύ

Πολλοί άνθρωποι την σημερινή εποχή έχουν πολύ μεγάλο άγχος για την εικόνα τους. Για το πως θα εμφανιστούν σε κόσμο, τι θα πουν, πως θα συμπεριφερθούν.

Δεν τους πειράζει να είναι ψεύτικοι. Απλά να δείξουν μια «καλή» εικόνα! Αλήθεια πια εικόνα είναι «καλή»;

Ποιος ορίζει την καλή, τέλεια εικόνα που θα «πρέπει» όλοι μας να ακολουθήσουμε αλλά και να πετύχουμε; Όλοι αγωνιούν για την εμφάνιση, τα κιλά, τα ρούχα και το πως θα εμφανιστεί εξωτερικά η σχέση τους με τους οικείους τους.

Δυστυχώς όλα αυτά όχι κατ’ ουσία αλλά κατά «παραγγελία». Παραγγελία της «εποχής» που διατάζει να αγωνιάς, να είσαι ψεύτικος και να κυνηγάς συνέχεια τον υλικό κόσμο.

Αλήθεια γιατί έχει τόση σημασία το πως θα φαινόμαστε αλλά καθόλου το πως νοιώθουμε;

Προσπαθούν τα «πρότυπα» να τα περάσουν μέσα από την ψεύτικη τελειότητα. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος. Απλά να είσαι ο εαυτός σου. Να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και όχι κάτι ψεύτικο.

Ο άνθρωπος δεν είναι δημιουργημένος για το ψεύτικο, το πρόσκαιρο. Αυτό το καταλαβαίνουμε και από τον τρόπο που μέσα από την δήθεν τελειότητα ο άνθρωπος στην ουσία δεν είναι ευτυχισμένος και γεμάτος.

Αντιθέτως θα λέγαμε πως είναι δυστυχισμένος και άδειος συναισθηματικά και ηθικά.

Όλοι μας όταν κλείνουν τα φώτα και μένουμε μόνοι μας με τον εαυτό μας συναντάμε την συνείδηση μας που μας ελέγχει.

Ακόμα και όσοι λένε πως τα έχουν καλά με την συνείδηση τους αλλά πράττουν πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με την ανθρώπινη υπόσταση η συνείδηση τους ελέγχει. Όσο και να προσπαθούν τεχνηέντως κάπου κάπου να την υπνωτίσουν αυτή παραμένει εκεί για να τους θυμίζει την μετάνοια και τα λάθη…

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος απλά να προσπαθείς για το καλύτερο. Μην ξεχνάς πως είσαι άνθρωπος και ότι από τα λάθη σου μαθαίνεις. Τα σημερινά «πρότυπα» είναι στ’ αλήθεια ευτυχισμένα; Αν ναι γιατί δεν «φαίνεται»; Γιατί έχουν τόση ανάγκη να μας πείσουν για την «ευτυχία» τους;

Όταν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος και γεμάτος δεν προσπαθείς αλλά ούτε και χρειάζεται να πείσεις κανέναν.

Ζήσε με αγάπη, βοήθησε τον συνάνθρωπο σου, προσευχήσου και τότε η τελειότητα της ουσίας δεν θα είναι μακριά και ψεύτικη…

Πηγή: menoima.com

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο