Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Διορθόδοξο Συλλείτουργο στην Ολλανδία

Διορθόδοξο Συλλείτουργο στην Ολλανδία

Διορθόδοξο Συλλείτουργο στην Ολλανδία

Διορθόδοξο Συλλείτουργο στην Ολλανδία

Την Κυριακή του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, την Δ΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 26 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο από ετών καθιερωμένο Διορθόδοξο Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του αγίου Νικολάου στο Rotterdam, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Δοσιθέου (Πατριαρχείο Γεωργίας) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, και με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και εξ άλλων ορθοδόξων παρουσιών στην Ολλανδία. Κατά το αυτό Συλλείτουργο τελέστηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Daniël Becker.

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν ο χορός του Καθεδρικού Ναού και η ολλανδόφωνη χορωδία της Ενορίας του αγίου Νεκταρίου Eindhoven.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκο και τον κ. Ευθύμιο Γαγιάνο εκ της Ενορίας των αγίων Αποστόλου Ιακώβου και Παρασκευής της Επιβατινής στην Χάγη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή όλων στο συλλείτουργο και ευχαρίστησε τους συλλειτουργήσαντες αρχιερείς και τους κληρικούς, τους ψάλτες και όλους τους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία από όλη την επικράτεια της Ολλανδίας. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τις Εξοχώτατες Πρέσβεις της Ελλάδος στην Ολλανδία κα Αικατερίνα Γκίνη και της Βορείου Μακεδονίας στην Ολλανδία κα Beti Јačeva, και τον Επικεφαλής Υπεύθυνο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τους ορθοδόξους εφημερίους στις φυλακές της Ολλανδίας κ. Jan-Gerd Heetderks για την τιμητική παρουσία τους.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο πρεσβύτερο της Μητροπόλεως μετά της συζύγου και των τέκνων αυτού και όλους όσοι ήρθαν να συμπροσευχηθούν γι’ αυτόν.

Ακολούθησε δεξίωση σε αίθουσα παρακείμενη του Ναού.

Ο νεοχειροτονηθείς είναι ολλανδός στην καταγωγή, έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων. Ο Θεός να ευλογεί και να καθιστά τον νέο πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως πάντοτε άξιο!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Διορθόδοξο Συλλείτουργο στην Ολλανδία»:

Η Μεθεόρτιος Πανήγυρις της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ιερουσαλήμ
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο
Οι σημερινές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου
28 Μαρτίου: Όσιος Ιλαρίων ο Νέος
Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο