Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Τέταρτη Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου Αυλώνος

Η Τέταρτη Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου Αυλώνος

Η Τέταρτη Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου Αυλώνος

Η Τέταρτη Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου Αυλώνος

Την Δ’ Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 26 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Νέου Στουδίου στον Αυλώνα, συμπαραστατούμενος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Ειρηναίο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη και ιερομονάχους της αδελφότητας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στην ομιλία του τον στίχο «Ἄκουε Κόρη Παρθένε ἁγνή, εἰπάτω δὴ ὁ Γαβριήλ, βουλήν Ὑψίστου, ἀρχαίαν ἀληθινήν», αναφέροντας ότι όλη η αξία του γεγονότος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο οποίος αποτελεί την αρχή – το κεφάλαιο – της σωτηρίας μας και η θεολογική του διάσταση, βρίσκεται στα δύο ρήματα «άκουε» και «ειπάτω» και στο ουσιαστικό «βουλή».

Μετά την εξορία μας από τον Παράδεισο, χάσαμε τη δυνατότητα «ακοής» του θελήματος του Θεού. Αυτή η παρ-ακοή μας διορθώνεται από την υπ-ακοή της Παναγίας στη βουλή του Θεού, έτσι όπως την εξέφρασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ με τα λόγια του («ειπάτω») για την σύλληψη στην κοιλιά της του Λόγου του Θεού, εκ Πνεύματος Αγίου. Το θέλημα του Θεού, η βουλή Του, η επιθυμία του να σαρκωθεί είναι προαιώνια και ανατρέπει την αποτυχία μας να κερδίσουμε την αθανασία στον Παράδεισο, διευκολύνοντας την επανασύνδεσή μας με τον Θεό.

Κατόπιν, τελέστηκε το δεκαετές μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κυρού Νικοδήμου, καθώς και τρισάγιο επί του τάφου του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Τέταρτη Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου Αυλώνος»:

Διορθόδοξο Συλλείτουργο στην Ολλανδία
Η Μεθεόρτιος Πανήγυρις της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ιερουσαλήμ
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο