Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδημία Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου (Ευδοκίμου) Κοροβέση

Εκδημία Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου (Ευδοκίμου) Κοροβέση

Εκδημία Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου (Ευδοκίμου) Κοροβέση

Εκδημία Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου (Ευδοκίμου) Κοροβέση

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 87 ετών και κατόπιν πολυετών προβλημάτων υγείας και ολιγοημέρου ασθενείας εκ του κορωνοϊού, ο πρώτος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος (Ευδόκιμος) Ιωάννου Κοροβέσης.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας το 1934. Το 1957 αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιούνιο του 1959 εκάρη μοναχός υπό του Αγίου Καλλινίκου (Πούλου, † 1984), τότε Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και μετέπειτα Μητροπολίτου Εδέσσης. Ακολούθως χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Ιερόθεο Παρασκευόπουλο († 1961).

Υπηρέτησε στις Ιερές Μητροπόλεις, Αιτωλίας και Ακαρνανίας (1959 – 1961), Ιερισσού και Αγίου Όρους (1961 – 1973), Νικαίας (1987 – 1992) και Πειραιώς (1992 – 1995). Από το 1973 έως το 1987 υπηρέτησε ως ιεροκήρυξ της θρησκευτικής υπηρεσίας στρατού και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του συνταγματάρχου.

Το 1995 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και υπηρέτησε ως εφημέριος – ιεροκήρυξ σε διάφορους ενοριακούς ναούς (Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου, Προφήτου Ηλίου Πόρτο – Ράφτη, Αγίας Παρασκευής Λαυρίου, Παναγίας Βλαχερνών Παλλήνης, Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου, Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων).

Το 2005 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος του ανέθεσε τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, θέση στην οποία παρέμεινε έως της παραιτήσεώς του το 2010. Υπήρξε ο αρχαιότερος εν ζωή κληρικός της Μητροπόλεως. Με σθένος, προθυμία και συνεχή διάθεση υπακοής διακόνησε σε όλους τους τομείς του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας.

Το 2013 ενεγράφη ως αδελφός του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου «Τροχαλά» της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και ακολούθως έλαβε το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα, μετονομασθείς Ευδόκιμος.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του μεταστάντος τελέστηκε υπό Βατοπαιδινών πατέρων την Δευτέρα 15η Νοεμβρίου, στο Ιερό Κελλίο του Αγίου Νικολάου «Τροχαλά» στο Άγιον Όρος.

Ας έχουμε την ευχή του!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκδημία Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου (Ευδοκίμου) Κοροβέση»:

Ξεκίνησε τις επαφές του με την τοπική κοινωνία ο νέος μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτου Λαγκαδά στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
Πανηγυρίζει ο Ναός του Επισκοπείου Άρτης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο