Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδημία ιερέως Κωνσταντίνου Μακρή

Εκδημία ιερέως Κωνσταντίνου Μακρή

Εκδημία ιερέως Κωνσταντίνου Μακρή

Εκδημία ιερέως Κωνσταντίνου Μακρή

Σε ηλικία 68 ετών απεβίωσε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης π. Κωνσταντίνος Μακρής. Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 1η Ιουνίου στην Ενορία Αγίων Αποστόλων. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης.

Ο αοίδιμος π. Κωνσταντίνος Μακρής, του Δαμιανού και της Στέλλας, γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1953 στους Αγίους Αποστόλους Βοιών. Ενυμφεύθηκε το 1976 με την Ευαγγελία Ρήγα, με την οποία απέκτησαν έναν υιό, τον Δαμιανό. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και στη συνέχεια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 8 Αυγούστου 1976, στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Συκέας και πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου του ιδίου έτους, στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαμβακούς, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Ιερόθεο. Από τότε και μέχρι την συνταξιοδότησή του, υπηρέτησε την Ενορία Αγίων Αποστόλων. Συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Αυγούστου 2011 για λόγους υγείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος του είχε απονείμει το οφίκκιο του Οικονόμου στις 11 Δεκεμβρίου 1999 και το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στις 12 Νοεμβρίου 2003, ενώ τον είχε χειροθετήσει Πνευματικό στις 19 Δεκεμβρίου 2003. Ο αείμνηστος π. Κωνσταντίνος είχε υπηρετήσει ως καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης από το 1997 έως το 2010.

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκδημία ιερέως Κωνσταντίνου Μακρή»:

Σύμης Χρυσόστομος: Ο αγώνας και η υπομονή προσελκύουν τη Χάρη του Θεού
Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού στον Μητροπολίτη Σάμου
Εκδημία πρεσβυτέρου Βλασίου Ψαράκη
Αγιασμός μηνός Ιουνίου στη Λευκάδα
Εορτή Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
Εκκλησία Κρήτης: Ομόφωνα ναι στην αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο