Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Μαρμαρινού

Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Μαρμαρινού

Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Μαρμαρινού
http://www.imkorinthou.org/images/2019/νεκταριοσ_μαρμαρινοσ/DSC05269.jpg

Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Μαρμαρινού

Πανδήμως κηδεύθηκε τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Συνοικισμού Κορίνθου ο επίτιμος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου Πανοσ. Αρχιμ. κυρός Νεκτάριος Μαρμαρινός.

Της Εξοδίου Ακολουθίας προηγήθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρσένιος Σιναΐτης, Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και πλήθος πιστών. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ομίλησε για τον μακαριστό κτήτορα και Πνευματικό της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου η Καθηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη. Ευθύς αμέσως το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε νεκρώσιμο Τρισάγιο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους παρισταμένους Κληρικούς.

Περί την 11η πρωινή τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου πλαισιωμένου εκ των Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ενώ συμμετείχαν ο Ιερός Κλήρος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου ως και Ιερείς από άλλες Μητροπόλεις. Παρέστησαν δε, οι Μοναστικές Αδελφότητες της Ι. Μητροπολιτικής Περιφερείας μας και πλήθος Πιστών, που έσπευσαν για να λάβουν την ευχή του αοιδίμου Γέροντος.

Τον επικήδειο λόγο, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους και την προσευχή τους και τον π. Άνθιμο για τον λόγο του.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε, κατ’ εντολή του Μητροπολίτου Κορίνθου, στο Α΄ Κοιμητήριο της πόλεως Κορίνθου και, τιμής ένεκεν, στους Τάφους, που προορίζονται για τους Αρχιερείς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Νεκτάριου Μαρμαρινού»:

Θεία Λειτουργία στη Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Βόνης
Πανήγυρις Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού
Η Εορτή της Οσίας Πελαγίας στην Τήνο (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτή Οσίας Πελαγίας της Τηνίας
Εορτή Προφήτου Ιεζεκιήλ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις