Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Γερασίμου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εορτή Αγίου Γερασίμου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εορτή Αγίου Γερασίμου στη Μητρόπολη Κορίνθου
Εορτή Αγίου Γερασίμου στη Μητρόπολη Κορίνθου
imkorinthou.org/images/2019/ΣΕΒ/EPISK/DSC05700.jpg

Εορτή Αγίου Γερασίμου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο Πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου.

Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητές ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην Κοίμησή Της, αλλά και στον ασκητικό βίο του Αγ. Γερασίμου ευχόμενος στην Γερόντισσα Ιωάννα και στην Ι. Αδελφότητα η Παναγία μας και ο προστάτης τους Άγιος Γεράσιμος να είναι πηγή έμπνευσης και μίμησης, ώστε να αξιωθούν της Αιωνίου Βασιλείας.

Την Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγ. Γερασίμου, πλησίον του Αρχοντικού των Νοταράδων, και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Την διακονία του λόγου ο Σεβασμιώτατος ανέθεσε, όλως τιμητικώς, στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε στον Εορταζόμενο Άγιο.

Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον κ. Καθηγητή για το κήρυγμα του και ευχήθηκε στους πανηγυρίζοντες πιστούς να έχουν την ευλογία του συμπατριώτη Αγίου, τον οποίο παρεκάλεσε να πρεσβεύει στον Κύριο μας ώστε να παραμείνουμε γνήσιοι Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Μετά το πέρας της Ι. Πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου μετέβη στην πλησιόχωρη Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου για προσκυνηματικούς λόγους και παρακάθισε, μαζί με τους συνοδούς του, στην Τράπεζα που παρέθεσαν οι Μοναχές της Ι. Μονής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Γερασίμου στη Μητρόπολη Κορίνθου»:

Αγρυπνία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Τρίκαλα
Θυρανοίξια Ναού Αγίου Αρσενίου στη Μητρόπολη Θηβών
Τα Θεοτόκεια της Γουμένισσας
Πανήγυρις Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Χανιά
Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Ναούσης (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο