Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στα Τρίκαλα

Εορτή Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στα Τρίκαλα

Εορτή Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στα Τρίκαλα

Εορτή Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στα Τρίκαλα

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε για πρώτη φορά φέτος, μετά την αγιοκατάταξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πανηγυρικά η ιερά μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Θεοφυλάκτου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Σπυρίδωνος Σπύρου, υιού του Πρωτοπρεσβυτέρου Βησσαρίωνος Σπύρου, εφημερίου Ξυλοπαροίκου, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του.

Απευθυνόμενος ο κ. Θεοφύλακτος στο νέο Ιερέα τον κάλεσε να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης και να έχει συμπαραστάτη τον Κύριο και να διατηρεί τον εαυτό του ακέραιο.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε το ύψωμα προς τιμή του Αγίου Καλλινίκου.

Τελέστηκε επίσης ειδική δέηση από τον Σεπτό Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο υπέρ των πυροπλήκτων αδελφών μας που δοκιμάζονται ανά την Ελλάδα αυτές τις ημέρες. Ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο. Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί και να παραμείνει στα Τρίκαλα το τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στα Τρίκαλα»:

Η Μεγάλη Παράκληση της Παναγίας στην Ραψάνη
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή του Αγίου Λαυρεντίου
Θεία Λειτουργία στο Κρυονέρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Η Αγία Μαρίνα φύλαξε το Εκκλησάκι Της από την πύρινη λαίλαπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο