Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο

Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός πλαισιούμενος υπό των Θεοφ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου, Κεγχρεών κ. Αγαπίου ως και του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου. Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηλία Δήμα, Θεολόγου και συνεργάτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και της συζύγου του Αγγελικής Δήμα.

Στο κήρυγμά του ο άγιος Ηλείας ανέσυρε από την μνήμη του γεγονότα από την παιδική και εφηβική ηλικία του, τότε που ως μαθητής της Γεραράς και πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, γνώρισε και έκανε παρέα με τον αοίδιμο Ηλία Δήμα. Αναφέρθηκε ακόμα και στην μεγάλη αγάπη που έλαβε από τους Κορινθίους και ιδιαιτέρως από τον τότε Μητροπολίτη Κορινθίας Προκόπιο, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Διονύσιο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του άδειας, ώστε να προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας και να τελέσει το Μνημόσυνο.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, του πρύτανη, εκ των Αρχιερέων, αποφοίτων της Ιερατικής Σχολής της Κορίνθου, αλλά και για όσα τους διδάσκει με το Αρχιερατικό του παράστημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε ο μακαριστός Ηλίας Δήμας, ως συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο»:

Εορτή Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στα Τρίκαλα
Η Μεγάλη Παράκληση της Παναγίας στην Ραψάνη
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή του Αγίου Λαυρεντίου
Θεία Λειτουργία στο Κρυονέρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Η Αγία Μαρίνα φύλαξε το Εκκλησάκι Της από την πύρινη λαίλαπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο