Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγορά της Βουλγαρίας

Εορτή Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγορά της Βουλγαρίας

Εορτή Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγορά της Βουλγαρίας

Εορτή Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγορά της Βουλγαρίας

O Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Στάρας (Παλαιάς) Ζαγοράς κ. Κυπριανού το διήμερο 5 και 6 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ. επισκέφθηκε την όμορφη πόλη της Στάρας Ζαγοράς (μέχρι τον 8ο αιώνα ωνομάζετο Βέρεια) με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού της πόλεως Αγίου Νικολάου. Εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη στις ιερές ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας μετέσχον ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Θεοφ. Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Μονής του Μπάτσκοβο, και ο Επίσκοπος Βελεβουσδίου κ. Ισαάκ, β΄ βικάριος της επαρχίας Σόφιας.

Τόσο στην προσφώνηση του επιχωρίου Μητροπολίτου όσο και στην αντιφώνηση του Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού τονίσθηκε η αναγκαιότητα της ενότητας του Εκκλησιαστικού Σώματος και της εν αγάπη συνεργασίας των κατά τόπους Εκκλησιών και ιδιαίτερα αυτών που διακονούν στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Θράκης, όπως αυτές της επαρχίας Στάρας Ζαγοράς και της επαρχίας Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου σε ανάμνηση της επισκέψεώς του προσέφερε στον επιχώριο Ιεράρχη Στάρας Ζαγοράς αγιογραφημένη εικόνα της Παναγίας «Το Ρόδον το Αμάραντον», έργο της Εβρίτισσας αγιογράφου Σοφίας Παπάζογλου, για να του υπενθυμίζει την γενέτειρά του, το Καζανλούκ, στην κοιλάδα των Ρόδων.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγορά της Βουλγαρίας»:

Λαμπρός ο πρώτος εορτασμός του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά Βεροίας
Αιτωλίας Δαμασκηνός: Όσο έχουμε τον Θεό στην καρδιά μας μπορούμε να αγαπάμε αληθινά
Το Νοσοκομείο Κατερίνης απέκτησε το δικό του Ιερό Ναό
Κουρά νέου μοναχού στην Ιερά Μονή Αντινίτσης

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο