Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Επέτειος τριών ετών από την εκλογή του Τρίκκης Χρυσοστόμου

Επέτειος τριών ετών από την εκλογή του Τρίκκης Χρυσοστόμου

Επέτειος τριών ετών από την εκλογή του Τρίκκης Χρυσοστόμου
http://imtks.gr/images/stories/DeltiaTypou/2018/11102018_1/028.jpg

Επέτειος τριών ετών από την εκλογή του Τρίκκης Χρυσοστόμου

Με αισθήματα υιικού σεβασμού προς τον πνευματικό Πατέρα και Επίσκοπό της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, η Τοπική κατά Τρικκαίων Εκκλησία τίμησε την Τρίτη επέτειο από την εκλογή και χειροτονία του την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Στην χαρά της Τοπικής Εκκλησίας προσήλθαν ιερείς από την Θεσσαλονίκη και Λάρισα οι οποίοι διατηρούν φιλία δεκαετιών με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου της Ιεράς Αγρυπνίας χοροστάτησε ο
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων εκ της Τοπικής Εκκλησίας, αλλά και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Στο Κήρυγμά του ο Άγιος Σταγών και Μετεώρων αναφέρθηκε στην πορεία του Σεπτού Ποιμενάρχου από την παιδική ηλικία έως της σήμερον.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας, αλλά και να προσεύχονται για την σωματική και ψυχική υγεία του και την σωτηρία της ψυχής του.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας έψαλε εκλεκτός χορός ιεροψαλτών από την πόλη της Λαρίσης, πλαισιωμένος και από ιεροψάλτες των Τρικάλων.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Επέτειος τριών ετών από την εκλογή του Τρίκκης Χρυσοστόμου»:

Εικόνες Κυρίου και Παναγίας στο 1ο Γυμνάσιο Σύρου
Θεολογικό Σεμινάριο Ορθοδόξου Πίστεως στο Καΐρο
Αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ουκρανία


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις