Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ιερά Παννυχίδα στη Μητρόπολη Κορίνθου

Ιερά Παννυχίδα στη Μητρόπολη Κορίνθου

Ιερά Παννυχίδα στη Μητρόπολη Κορίνθου

Ιερά Παννυχίδα στη Μητρόπολη Κορίνθου

Με την ευκαιρία της αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε Ι. Παννυχίδα το βράδυ της Τρίτης, 26η προς 27η Μαΐου 2020, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου ομίλησε για την σπουδαιότητα της Εκκλησίας μας, ως Εκκλησία της Αναστάσεως, που τα πάντα στρέφονται γύρω από τον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό, από Τον οποίο πηγάζει η ζωή, η πίστη και η σωτηρία των πιστών. Ιδιαιτέρως επεσήμανε το γεγονός ότι κάποιοι ελάχιστοι αδελφοί μας, τόσο εδώ όσο και σε άλλες Ι. Μητροπόλεις, δεν σεβάστηκαν την Ι. Σύνοδο και τις αποφάσεις Της, που λήφθηκαν σε συνεργασία με τις υπεύθυνες υγειονομικές αρχές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πανδημία του κορωνοϊού και έκαναν με την στάση τους και την αγνωσία τους βαρύτερο τον σταυρό του Μητροπολίτη τους. Είναι εύκολο, ελαφρά τη καρδία, να μηδενίζεις και να στοχοποιείς θεσμούς και πρόσωπα στο όνομα της ματαιοδοξίας σου και της τάχα προσηλώσεως σου στην ορθή πίστη, αλλά όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων και ιδιαιτέρως αυτών που αφορούν και στην ίδια την ανθρώπινη ζωή η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τους έχοντες την ευθύνη της λήψεώς τους. Το Πανάγιο Πνεύμα κατεύθηνε και φώτισε τους Αρχιερείς της ΔΙΣ ώστε να συνεισφέρουν με τις αποφάσεις τους και να μην θρηνήσουμε εκατόμβες θυμάτων.

Ο Ποιμενάρχης ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους αγρυπνήσαντες πιστούς μεταξύ των οποίων βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σπυρίδων Σκλάβος, το φώς της Αναστάσεως να καταυγάζει κάθε βήμα της ζωής τους!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ιερά Παννυχίδα στη Μητρόπολη Κορίνθου»:

Κισάμου Αμφιλόχιος: STOP στην ανθρωποφαγία
Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στο Σύδνεϋ
Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη Καλαβρύτων
Κοζάνης Παύλος: Κέντρο της Εκκλησίας είναι το Άγιο Ποτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο