Καλαμαράκια γιουβέτσι – Μοναστηριακή συνταγή
Τα καλαμαράκια γιουβέτσι είναι μια μοναστηριακή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε όλο το χρόνο. Είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή νηστίσιμη συνταγή που γίνεται συχνά κατά τις νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Υλικά:
- 1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 5-6 ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι
Για το γιουβέτσι:
- 500 γρ. κριθαράκι χονδρό
- 1 L νερό βραστό
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεται το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτεται τα καλαμαράκια και τα αφήνεται να σοταριστούν και αυτά για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτεται τις ντομάτες και αφήνεται για 2 λεπτά. Σβήνετε με κρασί και αφήνεται να εξατμιστεί το αλκοόλ για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτεται λίγο νερό και αφήνεται να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου.
Για το γιουβέτσι:
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί ρίχνεται το κριθαράκι και την σάλτσα με τα καλαμαράκια. Ρίχνεται το νερό και το ελαιόλαδο.
Ψήνεται για 35 – 40 λεπτά έως ότου το κριθαράκι να πιει τα υγρά αλλά να μην στεγνώσει.
Σερβίρεται ζεστό.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Καλαμαράκια γιουβέτσι – Μοναστηριακή συνταγή»:
Αρακάς λαδερός – Παραδοσιακή συνταγή
Φανουρόπιτα (Συνταγή από Πρεσβυτέρα)
Η Ευχή της Φανουρόπιτας διαβάζεται κατά την παρασκευή της
Γιατί φτιάχνουμε Φανουρόπιτα στην μνήμη του Αγίου Φανουρίου
Ακολουθήστε μας:
facebook
twitter
googleplus
Προσθέστε Σχόλιο