Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Καστοριά θα εορτάσει τον Πολιούχο της Άγιο Μηνά

Η Καστοριά θα εορτάσει τον Πολιούχο της Άγιο Μηνά

Η Καστοριά θα εορτάσει τον Πολιούχο της Άγιο Μηνά

Η Καστοριά θα εορτάσει τον Πολιούχο της Άγιο Μηνά

Με εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις θα εορτάσει και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας τον Πολιούχο και Ελευθερωτή Άγιο Μηνά και τη συμπλήρωση 106 χρόνων από την απελευθέρωση της Καστοριάς.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών θα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. Προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς επί τη απελευθερώσει της πόλεως. Θα ψαλλούν τα Εγκώμια προς τον Πολιούχο Άγιο Μηνά τον θαυματουργό και θα τεθούν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Αγίου Μηνά) Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Καλλινίκου και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Αγίου Μηνά) Καστοριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.
Ώρα 10:20 π.μ. Λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του πολιούχου της Καστοριάς Αγίου Μηνά του Θαυματουργού προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 11:00 π.μ. Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της Καστοριάς.
Ώρα 12:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον της πόλεως.
Ώρα 12:30 μ.μ/ Παρέλαση.
Ώρα 5:00 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό και λιτανευτική επιστροφή με λαμπαδηδρομία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Αγίου Μηνά) Καστοριάς. Ακολούθως θα ψαλλεί ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Μηνά.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Η Καστοριά θα εορτάσει τον Πολιούχο της Άγιο Μηνά»:

Archbishop of America: Feast of the Synaxis of the Holy Archangels
Σύναξη Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Πανήγυρις Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο