Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κέρκυρας Νεκτάριος: Να καταστούμε τέκνα φωτόφορμα της Εκκλησίας

Κέρκυρας Νεκτάριος: Να καταστούμε τέκνα φωτόφορμα της Εκκλησίας

Κέρκυρας Νεκτάριος: Να καταστούμε τέκνα φωτόφορμα της Εκκλησίας

Κέρκυρας Νεκτάριος: Να καταστούμε τέκνα φωτόφορμα της Εκκλησίας

Στον ναό της Αγίας Τριάδος Γαρίτσας, λειτούργησε το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος 21 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε οι απόστολοι δεν ήταν μόνο μάρτυρες, αλλά γεύθηκαν την χάρη του Αγίου Πνεύματος, το οποίο ως ήχος καθάπερ φερομένης βιαίας πνοής επλήρωσε τον οίκο όπου ήσαν καθήμενοι. Το ίδιο και ο λαός που βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα για την εορτή της Πεντηκοστής. Η χάρις του Αγίου Πνεύματος έκανε τους μαθητές να νικούνε κάθε φόβο, ακόμη και για τον θάνατο και το μαρτύριο, με τα οποία τους απειλούσε η άρχουσα τάξη, ως συνέχεια του μαρτυρίου του Χριστού. Από την μία το Άγιο Πνεύμα παρουσιάζεται στην Αγία Γραφή ως πυρ, που κατακαίει και καταναλίσκει την αμαρτία, καθαρίζει τον καθέναν από εμάς που προσέρχεται εν μετανοία στην Εκκλησία. Από την άλλη το Άγιο Πνεύμα ενεργεί διά του ύδατος του βαπτίσματος και μας εισάγει στην άνωθεν δεδομένη ζωή. Άκτιστη η θεότητα και σ’ Αυτό. Μετέχουμε όμως στις ενέργειές Του, όταν Το αποδεχτούμε στην ζωή μας.

Σήμερα είμαστε συνηγμένοι κι εμείς στο δικό μας υπερώωο, στην Εκκλησία μας, προσκαρτερούντες την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Γι’ αυτό και οι άγευστοι της χάριτος του Θεού βλέπουν τα πάντα με βάση την ανθρώπινη σκέψη, την επιστημονική και τη τεχνολογική. Είναι όμως άλλο η χάρις του Αγίου Πνεύματος που ενεργεί στην ζωή και στα μυστήρια της Εκκλησίας. Μόνο ο άνθρωπος που ζει την χάρη του Πνεύματος μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει στο εσώτερο της καρδίας μας όταν ο Θεός μας φωτίζει και μας αγιάζει. Να καταστούμε τέκνα φωτόμορφα της Εκκλησίας μας. Να μην είμεθα επιλήσμονες των δωρεών του Θεού. Όσοι είμαστε λοιπόν προσκαρτερούντες στην Εκκλησία, παραμένουμε πιστοί στον Θεό της αγάπης, που μας χαρίζει την σωτηρία, την ελπίδα, την ζωή της χάριτος.

Στην θεία λειτουργία παρέστησαν και η επισκεπτόμενη την Κέρκυρα Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, ο Βουλευτής κ. Γκίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κέρκυρας Νεκτάριος: Να καταστούμε τέκνα φωτόφορμα της Εκκλησίας»:

Η 108η επέτειος της τριήμερου μάχης Λαχανά-Κιλκίς
Εορτή Αγίου Ευσεβίου
Οικουμενικός Πατριάρχης: Το Φανάρι δεν θα παύσει να εκπέμπει φως και να διακηρύττει την Αλήθεια
Η Εορτή της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο