Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Η Παναγία μπορεί να μας δώσει την ίαση και την ελπίδα

Κερκύρας Νεκτάριος: Η Παναγία μπορεί να μας δώσει την ίαση και την ελπίδα

Κερκύρας Νεκτάριος: Η Παναγία μπορεί να μας δώσει την ίαση και την ελπίδα

Κερκύρας Νεκτάριος: Η Παναγία μπορεί να μας δώσει την ίαση και την ελπίδα

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής του Πάσχα 24 Απριλίου 2020, για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στην λειτουργία συμμετείχε η αδελφότητα της Μονής, μια και οι ναοί και οι μονές λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Νεκτάριος, σε σύντομη προσλαλιά του προς τον καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ευθύμιο Δούη και την αδελφότητα, επεσήμανε ότι η Παναγία είναι αυτή που λειτούργησε ως πηγή της ζωής για τον κόσμο και τον άνθρωπο φέροντας την ίδια την Ζωή που είναι ο Αναστημένος Χριστός μας. Η ίδια προετοίμασε τον εαυτό της με την αγάπη στον Θεό, την αρετή, τον αγώνα της αλήθειας και έλκυσε την χάρη. Και ευλογεί τον κόσμο παρέχοντας το υπόδειγμα της σχέσεως με τον Υιό της και αφήνοντας σημεία στα διάφορα μοναστήρια και προσκυνήματα, όπως είναι το αγίασμα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και οι θαυματουργές εικόνες της, για να μπορούμε ξεκινώντας από αυτήν να πορευόμαστε προς τον Υιό και Θεό της.

Στην εποχή μας ο κόσμος με τα καμώματά του έχει λησμονήσει ότι η ίαση της ψυχής, αλλά και του σώματος όταν το θέλημα του Θεού είναι τέτοιο και η πίστη μας ανάλογη, δίδεται από τον Αναστημένο Χριστό. Ο κόσμος δεν θέλει να επιλέξει την οδό της προσευχής, δεν επικαλείται την χάρη του Θεού, δεν επικαλείται τις μεσιτείες της Παναγίας μας και των Αγίων, αλλά έχει αγκιστρωθεί στα ανθρώπινα μέσα και επιτεύγματα, τα οποία βοηθούν αλλά δεν λυτρώνουν. Η Παναγία ως Ζωοδόχος Πηγή μπορεί να μας δώσει την ίαση και την ελπίδα, αρκεί να την επικαλούμαστε όπως γίνεται στα ορθόδοξα μοναστήρια.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Η Παναγία μπορεί να μας δώσει την ίαση και την ελπίδα»:

Εκοιμήθη ο προηγούμενος της Μονής Χρυσορροϊατίσσης
Εορτή Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος
Η Ζωοδόχος Πηγή τιμήθηκε λαμπρά στη Μητρόπολη Ιερισσού
«Η Ζωή της Παναγίας μας, ως παράδειγμα Αναστάσεως από το σκότος του παρόντος κόσμου»
Ο λαός μας πάντοτε στις δοκιμασίες προσέτρεχε στην Παναγία

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο