Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κύκκου

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κύκκου

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κύκκου
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κύκκου
https://bit.ly/31SpiVl

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κύκκου

Με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκε χθες στο αγλάϊσμα της κυπριακής Εκκλησίας, την «κάλλιστη ομού και μέγιστη» Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Θεομήτορος.

Της Θείας λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος συλλειτουργούντων των πνευματικών αυτού τέκνων και διαπρεπών Κυκκωτών Μητροπολιτών Κυρηνείας Χρυσοστόμου και Ταμασού Ησαία.

Ο βυζαντινός χορός των ιεροψαλτών της Ιεράς Μονής Κύκκου με τα απαράμιλλα ψαλτικά μελουργήματα της ιερής ακολουθίας διαθέρμανε τις καρδιές και φώτισε τις ψυχές των μυριάδων ευλαβών προσκυνητών που όπως κάθε χρόνο συνέρρευσαν στην να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη και θαυματόβρυτη ιερή εικόνα της Ελεούσας του Κύκκου.

Το πανηγυρικό κήρυγμα εκφώνησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας διαπυρσεύοντας στους πιστούς τον αείφωτο λόγο του Ευαγγελίου και διερμηνεύοντας το νόημα της Εορτής, ενδεικτικά αναφέροντας:

«…. συνάμα, δεν πρέπει να παραλείπουμε, γονυκλινείς, να την ικετεύουμε, ώστε, με τις προσευχές και μεσιτείες της προς τον Υιό της και Θεό μας Ιησού Χριστό, να επισκεφθεί τον χειμαζόμενο λαό μας εδώ στην Κύπρο και να μας βοηθήσει, ώστε να ανατείλει η ποθητή ημέρα της απελευθέρωσης των κατεχομένων τόπων και ιερών προσκυνημάτων μας. Και να μας αξιώσει να επανέλθομε σύντομα στις πατρογονικές μας εστίες και να λειτουργήσομε τους συλημένους ιερούς ναούς μας και να καθιερώσομε τα ιερά προσκυνήματά μας.

Υπεραγία Θεοτόκε, σε ικετεύομε, πρέσβευε αεί υπέρ ημών, ώστε να λυτρωθούμε εκ των παντοίων δεινών που μας περικυκλώνουν, είτε ως άτομα είτε και ως λαός, και αξίωσέ μας πάντοτε, με καθαρή καρδία, να τιμούμε το πάνσεπτο όνομά σου και να αποβαίνομε ευάρεστοι στον Υιό και Θεό σου, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Αμήν.»

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κύκκου»:

Με συγκίνηση η Εορτή της Κοιμήσεως στη Μονή Δαμάστας
Κυδωνίας Δαμασκηνός: Σήμερα τιμούμε και εορτάζουμε την Μητέρα μας
Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κομοτηνή (ΦΩΤΟ)
Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Μεγάλη Παναγιά Νεαπόλεως
Δεκαπενταύγουστος στη Μητρόπολη Εδέσσης (ΦΩΤΟ)
Πανηγύρισε η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο παρουσία του ΠτΔ (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο