Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κουρά Μοναχού στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

Κουρά Μοναχού στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

Κουρά Μοναχού στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

Κουρά Μοναχού στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

Την Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρικά εόρτασε κι εφέτος η Ιστορική Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού.

Το απόγευμα της Τρίτης, 2ας Νοεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συμπροσευξαμένου του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στο τέλος του οποίου τελέσθηκε η εις Μικρόσχημο Μοναχό Κουρά του εκ Κορίνθου ορμώμενου και απόφοιτου του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου, δόκιμου Μοναχού της ως άνω Ι. Μονής κ. Γεωργίου Λάμπου, ο οποίος έλαβε το Μοναχικό όνομα Γεράσιμος.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Γεώργιο και στην Ανακομιδή του Ιερού Του Λειψάνου και απευθυνόμενος στον νεόκουρο Αδελφό της Ι. Μονής π. Γεράσιμο ομίλησε και περί του Κορινθίου Αγίου Γερασίμου, του Οποίου το όνομα εις το εξής θα φέρει. Επεξήγησε την ετυμολογία του ονόματος Γεράσιμος, που προέρχεται από το «γέρας», δηλαδή το βραβείο, το έπαθλο και ευχήθηκε στον νεόκουρο μοναχό να έχει την ευλογία του Αγίου Γερασίμου αλλά και του Προστάτου της Ι. Μονής της μετανοίας του Αγίου Γεωργίου. Ευχήθηκε ακόμα η ζωή του να είναι γεμάτη από πνευματικές χαρές, να έχει τον γλυκασμό του Αγίου Πνεύματος και να αποκτήσει τις αρετές των Αγίων ευαρεστώντας Θεό και ανθρώπους.

Την επομένη ημέρα Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός όρθρος και στην συνέχεια η Θ. Λειτουργία υπό του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου από τον Ηγουμενεύοντα της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο και Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Πριν την απαγγελία του Αποστολικού αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χειροθέτησε Αναγνώστες τους υποψηφίους Κληρικούς, τον Μοναχό π. Γεράσιμο Λάμπο, ο οποίος πρόκειται να Χειροτονηθεί Διάκονος την προσεχή Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, τον κ. Χρήστο Χίλια, του οποίου η Χειροτονία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και τον κ. Χριστόφορο Ευθυμίου, φοιτητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος, μετά την περάτωση των σπουδών και των Στρατιωτικών του υποχρεώσεων επιθυμεί να Ιερωθεί. Παράλληλα ομίλησε προς τους πιστούς τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, μέσα στην Εκκλησία τα πάντα τελούνται «εὐσχημόνως καὶ κατὰ τάξιν» (Α΄ Κορ. ιδ΄,40), προκειμένου στην συνέχεια να αναφερθεί στους βαθμούς της Ιερωσύνης επισημαίνοντας ότι, για να γίνει κάποιος Διάκονος, επιβάλλεται να λάβει πρώτα άλλα αξιώματα-χαρίσματα, όπως αυτό του Αναγνώστη, που θεωρείται βαθμός κατώτερης Ιερωσύνης και που επιτρέπει σ’ αυτόν, που τον κατέχει, να αναγινώσκει επ᾿ Εκκλησίαις τα Ιερά Κείμενα της Αγίας Γραφής.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να δίδει σε όλους υγεία και φώτιση, ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά μαζί και την επόμενη χρονιά στις Πανηγύρεις Του αλλά και δια πρεσβειών Του να συνεχίσουμε και πάλι την προσκυνηματική παράδοση της Ι. Μητροπόλεως που θέλει δύο φορές τον χρόνο να παρεπιδημούμε, ως προσκυνητές, στους Αγίους Τόπους και στον Τάφο του Αγίου στην Λύδδα της Παλαιστίνης.

Η Πανήγυρη ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο Μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κουρά Μοναχού στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού»:

5η Τριήμερη Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Βελγίου
Θεμελίωση Ιερού Ναού στο Μοίρα Πατρών
Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου
Εορτή Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης
Πανήγυρις Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο