Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μητρόπολη Κίτρους: Κατηχητικές συναντήσεις μέσω διαδικτύου

Μητρόπολη Κίτρους: Κατηχητικές συναντήσεις μέσω διαδικτύου

Μητρόπολη Κίτρους: Κατηχητικές συναντήσεις μέσω διαδικτύου

Μητρόπολη Κίτρους: Κατηχητικές συναντήσεις μέσω διαδικτύου

Με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης προχωρεί οργανωμένα και συντεταγμένα στην υλοποίηση μιας ακόμη καινοτόμας δράσης και συγκεκριμένα στην πραγματοποίηση διαδιακτυακών Κατηχητικών Συναντήσεων μέσω του επίσημου καναλιού YouTube της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Γραφείο Νεότητας αναζητώντας τρόπους επικοινωνίας με όλα τα παιδιά που «μένουν σπίτι» παρουσιάζει κάθε Σάββατο στο YouTube μια διαδικτυακή Κατηχητική Συνάντηση.

Την επιμέλεια της όλης δράσης που πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας και φροντίδας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, έχει ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Γκόλιας ενώ την βιντεοσκόπηση και το μοντάζ έχει αναλάβει ο π. Αλέξανδρος Καρακασίδης.

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο επικοινωνίας που περιλαμβάνει μια πολύπλευρη, διαθεματική και ευχάριστη διδασκαλία με οπτικοακουστικά μέσα από έμπειρους Κατηχητές, τα παιδιά θα περάσουν μια χαρούμενη περίοδο μένοντας στο σπίτι, θα ξεκουράσουν το πνεύμα, θα αναζωογονηθούν, θα ανακαλύψουν προτάσεις με εικαστικές τέχνες, τραγούδια, χειροτεχνίες, διδακτικές ταινίες, παιχνίδια, ζωγραφική, αγιολόγιο, θέματα από την ελληνική παράδοση κ.ά. ενώ παράλληλα θα συμμετέχουνστην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Είναι πολύ σημαντικό αυτήν τη περίοδο τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του «Μένουμε Σπίτι», περνώντας δημιουργικό χρόνο. Κι επειδή δεν είναι και εύκολη υπόθεση να πειστούν τα παιδιά να μην γκρινιάζουν και να αποδεχτούν το γεγονός ότι θα πρέπει για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα να παραμείνουν έγκλειστα, λόγω των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις θα αποτελέσουν εποικοδομητικές δραστηριότητες ψυχαγωγικής απασχόλησης μέσα από τις οποίες δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν τα χαρίσματα και τα ταλέντα τους και να γνωρίσουν τις δυνατότητες για ένα αισιόδοξο μέλλον.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μητρόπολη Κίτρους: Κατηχητικές συναντήσεις μέσω διαδικτύου»:

Δύο Ιερείς τελούν Ακολουθίες μέσα από στούντιο στο σπίτι τους στη Νέα Κίο
Καρπενησίου Γεώργιος: Η πίστη ξεπερνά τη λογική
Live τώρα: Παρακλητικός Κανών Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Βέροια
Παρακλητικός Κανών Αγίου Λουκά του Ιατρού

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις