Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Ορθοδοξες Προφητειες » Μόρφου Νεόφυτος: Για τα σημεία των καιρών και τα επερχόμενα γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόρφου Νεόφυτος: Για τα σημεία των καιρών και τα επερχόμενα γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόρφου Νεόφυτος: Για τα σημεία των καιρών και τα επερχόμενα γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόρφου Νεόφυτος: Για τα σημεία των καιρών και τα επερχόμενα γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόσπασμα από την Γ΄ πνευματική σύναξη διαλόγου με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου, 2019 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου, με αφορμή τη μεταφορά στον ναό της ιεράς εικόνας Παναγίας της «Ελαιωνίτισσας» από τον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων στο Όρος των Ελαιών.

Ερώτηση προς τον Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο: Αν μπορούσατε να μας μιλήσετε για τα σημεία των καιρών και τα επερχόμενα γεγονότα των προφητειών, πιστεύετε ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να γίνει φέτος ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος; Έλληνας διεθνολόγος που μελέτησε την Αγία Γραφή και τους βίους των Αγίων, είπε ότι ήδη ξύπνησε ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς Ιωάννης και ετοιμάζετε να εκτελέσει το έργο που του ανάθεσε ο Θεός και να βασιλεύσει η Κωνσταντινούπολη, πιστεύετε ότι είναι αλήθεια; Τι θα γίνει με την Κύπρο; Τι γίνετε με τον πόλεμο; Την ανεργία; Την πείνα των λαών; Τι γίνετε με όλους αυτούς τους πρόσφυγες τους μουσουλμάνους; Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, οι καταστάσεις του κόσμου; Πότε κυβερνήσει η αγάπη για τον κόσμο;

Μόρφου Νεόφυτος: Δεν θα αφήσει ο Χριστός την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό να χαθεί. Θα δοκιμαστεί για να αποβάλουμε όλη αυτήν την αμαρτωλότητα που εμείς οι ίδιοι βάλαμε στον εαυτό μας. Χρειαζόμαστε εγχείρηση, βαθιά εγχείρηση… Και θα γίνει με τον Παγκόσμιο πόλεμο η βαθιά εγχείρηση. Όλοι θα φοβηθούν και ας μην έχουν Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος αλλά θα έχουν οι γειτόνοι μας. Σκεφτείτε να ρίξουν πυρηνικά οι Ρώσοι στην Τουρκία, που θα το κάνουν. Μα η Τουρκία είναι δίπλα μας.

Εγώ ασχολούμαι κατ’ εντολήν συγχρόνων ανθρώπων του Θεού, που μου είπαν: «Πρέπει ένας Επίσκοπος να μελετήσει τις Προφητείες των Αγίων, ποιες είναι αληθινές και ποιες είναι ψεύτικες». Παντού μπαίνει ο Σατανάς για προκαλέσει σύγχυση και απιστία. Και τα κατάφερε. Ακόμα και Αρχιερείς να ειρωνεύονται τον προφητικό λόγο του Αγίου Παϊσίου! Ενός εκ των κορυφαίων Αγίων της Ορθοδοξίας. Ο Θεός να μας ελεήσει.

Εμένα με ανησύχησε η διάθεση των Εβραίων να βομβαρδίσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας. Αυτό μας το έλεγε ένας ασκητής που ήταν στην Κρήτη, άγνωστος στους πολλούς, ο Γέροντας Θεόδωρος ο Αγιοφαραγγίτης, Αγιοφάραγγων στα Στερούσια Όρη της Κρήτης. Εκοιμήθη πριν 3 χρόνια Μεγάλη Εβδομάδα. Και μας έλεγε: «Παιδιά μου, θα πίνετε τον καφέ σας και θα ακούσετε ότι οι Εβραίοι εχτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας. Τότε θα ξεκινήσουν τα μεγάλα γεγονότα. Και την ίδια εποχή ή λίγο πιο πριν θα πέσει ο Ερντογάν. Αυτά θα είναι τα σημεία που θα έχετε. Για να καταλάβετε ότι τα μεγάλα γεγονότα έρχονται»… Αντιλαμβάνομαι ότι τα μακρά γίνονται κοντά. Πόσα κοντά δε μπορούμε να ξέρουμε διότι και η μετάνοια του πιο μικρού ανθρώπου μπορεί να δώσει στα γεγονότα μια ώθηση προς τα πίσω. Για να δώσει χρόνο μετανοίας ο φιλάνθρωπος Χριστός σε περισσότερους ανθρώπους στη γη.

Και ρώτησα αυτόν τον άνθρωπο του Θεού «Αδελφέ μου τι λες εσύ;» και μου είπε «Δέσποτα μου, είπαμε πολλά περί προφητειών. Οι προφητείες πλέον τελείωσαν. Οι προφητείες από εδώ και πέρα είναι ειδήσεις. Θα τις βλέπουμε στην τηλεόραση και θα τις ακούμε στο ραδιόφωνο. Το ζήτημα είναι να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι αληθινές και ποιες είναι ψεύτικες».

Απόσπασμα από την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

Ολόκληρη η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου:

Σύνδεσμοι:
https://youtu.be/tuS-ERqfSmg
https://youtu.be/EE2uLuSl330

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μόρφου Νεόφυτος: Για τα σημεία των καιρών και τα επερχόμενα γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)»:

Άγιος Παΐσιος: Το Γένος μας θα μεγαλώσει… (ΒΙΝΤΕΟ)
Γερόντισσα της Αττικής: «Έγινε τέκνα μου η αρχή τώρα πανηγυρίστε»!
Μόρφου Νεόφυτος: Θα ζήσουμε εκφοβισμό για τρεις μέρες (ΒΙΝΤΕΟ)
Τι είναι οι προφητείες – Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσθέστε Σχόλιο