Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Να αγαπήσουμε ειλικρινά τον Κύριο

Να αγαπήσουμε ειλικρινά τον Κύριο

Να αγαπήσουμε ειλικρινά τον Κύριο

Να αγαπήσουμε ειλικρινά τον Κύριο

Πως λοιπόν μπορούμε να μιμηθούμε τον απόστολο Πέτρο;

Να νιώθουμε βαθιά και εμείς και να λέμε: «Έξελθε απ’ εμού…».

Δεν είμαι άξιος των ευεργεσιών Σου. Είμαι αμαρτωλός! Πρωτίστως σε κάθε ευεργεσία του Θεού να προσπαθούμε να ευχαριστούμε ταπεινά τον Θεό, να ομολογούμε ότι είμαστε αμαρτωλοί και δεν αξίζουμε τα δώρα Του, τα οποία μας δίνει επειδή είναι πολυεύσπλαχνος και ελεήμων.

Το σημαντικότερο όμως είναι να ζούμε σωστά τη χριστιανική ζωή.

Διότι η χριστιανική ζωή δεν είναι απλώς το να τηρούμε κάποια εξωτερικά καθήκοντα – να ανάβουμε το κερί μας στην εκκλησία, να κάνουμε καμιά ελεημοσύνη, να λέμε τις αμαρτίες μας στον ιερέα… – με αντάλλαγμα να μας προστατεύει ο Θεός.

Αληθινή χριστιανική ζωή δεν είναι να θέλουμε τον Θεό υπηρέτη της εγωιστικής ευτυχίας μας, αλλά πραγματικό Κύριο της ζωής μας.

Να Του δώσουμε την καρδιά μας. Να Τον αγαπήσουμε. Να ταπεινωθούμε απέναντί Του κάνοντας υπακοή στο θέλημά Του, εφαρμόζοντας τις εντολές Του, όχι εξωτερικά αλλά με συμμετοχή του εσωτερικού μας κόσμου.

Αληθινή χριστιανική ζωή είναι η ειλικρινής αναζήτηση του Θεού και η ζωντανή γνωριμία μαζί Του. Γνωριμία η οποία συνεχώς θα μας εκπλήσσει και θα μας συγκλονίζει: θα γνωρίζουμε όλο και περισσότερο την αγάπη και τη μεγαλειότητα του Θεού και τη δική μας αμαρτωλότητα.

Αν ζούμε έτσι τη χριστιανική ζωή, τότε κάθε φορά που θα νιώθουμε την ευλογία και επίσκεψη του Θεού στη ζωή μας, θα μπορούμε να λέμε κι εμείς μαζί με τον απόστολο Πέτρο γεμάτοι ευγνωμοσύνη και συντριβή: «Έξελθε απ’ εμού, ότι ανήρ αμαρτωλός είμι, Κύριε».

Περιοδικό «Ο Σωτήρ»,
1 και 15 Σεπτεμβρίου 2017 – Τεύχος 2161

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Να αγαπήσουμε ειλικρινά τον Κύριο»:

Απόστολος Κυριακής Γ´ Ματθαίου 17-6-2018
Πρώτα η βασιλεία του Θεού…
Ευαγγέλιο Κυριακής Γ´ Ματθαίου 17-6-2018
Ο γέροντας π. Ιάκωβος ο Τσαλίκης – Ο σύγχρονος όσιος
Η αληθινή ειρήνη βρίσκεται εντός της ψυχής μας

Προσθέστε Σχόλιο