Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η ομολογία της αναξιότητάς μας θα γεννά το θαύμα

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η ομολογία της αναξιότητάς μας θα γεννά το θαύμα

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η ομολογία της αναξιότητάς μας θα γεννά το θαύμα

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η ομολογία της αναξιότητάς μας θα γεννά το θαύμα

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας , την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020.

«Η Ευαγγελική περικοπή μάς οδηγεί σήμερα στη Γαλιλαία και ζωγραφίζει πολύ δεξιοτεχνικά την πρώτη συνάντηση του Κυρίου με τους μαθητές Του». Με τούτες τις φράσεις άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας μπροστά στο πολυπληθές εκκλησίασμα. «Επανάγαγε εἰς τὸ βάθος» εντέλλεται ο Κύριος. Ο Πέτρος, επαγγελματίας ψαράς, απαντά με δισταγμό «ἐπιστάτα, δι᾿ ὅλης τῆς νυκτὸς κοπιάσαντες οὐδὲν ἐλάβομεν· ἐπὶ δὲ τῷ ρήματί σου χαλάσω τὸ δίκτυον».

Ο Πέτρος υπακούει και αμείβεται. Πλήθος ιχθύων αιχμαλωτίζεται στα δίχτυα. Το θάμβος ακολουθεί την έκπληξη. Η ομολογία της αναξιότητας ακολουθεί τον εντυπωσιασμό ,το «θάμβος».

Στην παραδοχή της αναξιότητας του Πέτρου ο Κύριος απαντά με μια πρόσκληση, «μὴ φοβοῦ· ἀπὸ τοῦ νῦν ἀνθρώπους ἔσῃ ζωγρῶν. «Από τώρα θα είσαι αλιεύς ανθρώπων».

Η ομολογία της αναξιότητάς μας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, θα γεννά το θαύμα, θα προσελκύει τη χάρη και την εύνοια του Θεού.

«Καὶ καταγαγόντες τὰ πλοῖα ἐπὶ τὴν γῆν ἀφέντες ἅπαντα ἠκολούθησαν αὐτῷ»: ας είναι αυτά τα λόγια, στο ξεκίνημα της νέας ιεραποστολικής, κατηχητικής χρονιάς εγερτήριο σάλπισμα για μια ζωή παραδομένη στην αγάπη του Θεού, υποτεταγμένη στο άγιο Θέλημά Του».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σημερινή Κυριακάτικη Θεία λειτουργία ήταν αθρόα η συμμετοχή των παιδιών που παρακολουθούν τις συντροφιές των Κατηχητικών της Ενορίας, καθώς και η προσέλευσή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η ομολογία της αναξιότητάς μας θα γεννά το θαύμα»:

Λαμπρά εόρτασε η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου (ΦΩΤΟ)
Συνέρχεται αύριο Τρίτη η ΔΙΣ για την Ιεραρχία
Ο Μάνης Χρυσόστομος στο Μεταβυζαντινό Ναό Παλαιάς Καρδαμύλης (ΦΩΤΟ)
Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Μανουήλ του Κρητός στη Μύκονο
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο