Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νεαπόλεως Βαρνάβας: Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γνήσιας επικοινωνίας με το Θεό

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γνήσιας επικοινωνίας με το Θεό

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γνήσιας επικοινωνίας με το Θεό

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γνήσιας επικοινωνίας με το Θεό

Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο τελέστηκε, την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, Αρχιερατική Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Τσουλπάκης, ο π. Σωτήριος Αμισηνόπουλος, ο π. Βασίλειος Τσιρώνης, ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Χρήστος Καρακούδης.

Ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εις διάκονο χειροτονία του κ. Ελευθερίου Αμισηνοπούλου τέκνου του π. Σωτηρίου Αμισηνοπούλου.

Από τη συνάντηση του Κυρίου με τη Σαμαρείτιδα, όπως αυτή διασώζεται από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, αφορμώμενος ο Σεβασμιώτατος, διατύπωσε τις παρακάτω σκέψεις:

«Σε τούτο το διάλογο αποκαλύπτονται αλήθειες που σημαδεύουν εσαεί τη ζωή της Εκκλησίας. Ο Ιησούς Χριστός διαλέγεται με μια γυναίκα και μάλιστα Σαμαρείτιδα υποδεικνύοντας έτσι την αξία που δίνει η Εκκλησία στο πρόσωπο της γυναίκας.

Ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας και οφείλει κάποιος να κρατά πάντα ανοικτούς τους δίαυλους της επικοινωνίας. Η αποκάλυψη της προσωπικής της ενοχής και αμαρτίας δεν αποθαρρύνει τη Σαμαρείτιδα, δεν την απομακρύνει από το Χριστό, η καρδιά της προσλαμβάνει την αλήθεια για την θεανθρώπινη υπόσταση του Χριστού.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γνήσιας επικοινωνίας με το Θεό είναι «εν πνεύματι» και «αληθεία».

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, αναφέρθηκε στη χειροτονία του π. Ελευθερίου και αφού ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη Αθανασά, ο οποίος έδωσε τη συμμαρτυρία του, στη συνέχεια ευχαρίστησε τους σεβαστούς γονείς του νέου διακόνου, τον π. Σωτήριο και την πρεσβυτέρα Μαρία, καθώς και τη σύζυγό του.

Απευθυνόμενος στο νέο διάκονο ο Σεβασμιώτατος τον συμβούλευσε πατρικά: «Να κάθεσαι καρτερικά στο πηγάδι, και να περιμένεις τους ανθρώπους, που κουράστηκαν να περπατούν σε δρόμους άξενους, για να τους ξεκουράσεις. Έχουν ανάγκη την καλή σου καρδιά. Από εσένα θα περιμένουν να τους προσφέρεις καθαρό νερό. Κουράστηκαν να πίνουν λάσπη. Να πλησιάζεις τους ανθρώπους ως υπηρέτης με την πετσέτα και το λέντιο. Να πορεύεσαι με σιωπή ,ταπείνωση και αγάπη. Να είσαι πάντα διάκονος του Πνεύματος».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νεαπόλεως Βαρνάβας: Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γνήσιας επικοινωνίας με το Θεό»:

Βεροίας Παντελεήμων: Να συνεχίζουμε το έργο που έχουμε αναλάβει
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Κρήτης
Φθιώτιδος Συμεών: Ο πόθος της Σαμαρείτιδος μας φανερώνει σωτήριες αλήθειες
Η Νέα Σμύρνη εόρτασε την πολιούχο της Αγία Φωτεινή

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο