Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Προσκυνηματα » Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά η θαυματουργή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μαρκόπουλο, το οποίο απέχει 26 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και 20 χιλιόμετρα από την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου προστάτου της νήσου Κεφαλληνίας.

Το θαυμαστό αυτό γεγονός πραγματοποιείται από την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέχρι και την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 15 Αυγούστου, μετά τον εσπερινό. Τα λεγόμενα φιδάκια της Παναγίας αρχίζουν να εμφανίζονται κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και όσο οι μέρες περνούν και πλησιάζει η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αυτά πληθαίνουν.

Όμως τα λεγόμενα φιδάκια της Παναγίας γιατί εμφανίζονται;

Στο μέρος όπου είναι τώρα χτισμένος ο Ιερός Ναός υπήρχε παλιότερα ένα μοναστήρι της Παναγίας, με υψηλά τείχη και είχε πολλές μοναχές. Κάποια στιγμή πειρατές που υπήρχαν στον Ιόνιο έβαλαν στο μάτι το Μοναστήρι και θέλησαν να το επιτεθούν.

Όμως οι μοναχές δεν ήθελαν να το παραδώσουν αλλά μη μπορώντας να το υπερασπιστούν με όπλα, έτρεξαν όλες στην Αγία Τράπεζα και παρακαλούσαν τον Θεό και την Παναγία που ήταν προστάτης τους να της προστατέψει από τα χέρια των πειρατών. Ζήτησαν από την Παναγία να τις κάνει πουλιά ή φίδια ώστε να τα σώματα τους να παραμείνουν αγνά και αμόλυντα.

Η Παναγία εισάκουσε την προσευχή τους και τις έκανε φίδια.

Έτσι κάθε χρόνο σαν Ιερά φιδάκια της Παναγίας έρχονται στην Εκκλησία αγκαλιάζουν την εικόνα Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά και παραμένουν εκεί μέχρι και την ημέρα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τα φιδάκια της Παναγίας κυκλοφορούν ελεύθερα όλες αυτές τις ημέρες μέσα στο ναό, στα στασίδια, στα προσκυνητάρια και ανάμεσα στους πιστούς χωρίς να φοβούνται. Αυτό που παραμένει μυστήριο και είναι από που βγαίνουν και που κρύβονται αυτά τα φιδάκια.

Κάποτε Γερμανοί φυσιοδίφες είχαν εξετάσει τα φιδάκια της Παναγίας αλλά δεν κατάφεραν να τα κατατάξουν σε κάποιο από τα γνωστά είδη.

Τα φιδάκια της Παναγίας είναι γκρίζα, λεπτά, δεν περνούν το ένα μέτρο και έχουν ένα σταυρό πάνω στο κεφαλάκι τους. Το δέρμα τους είναι βελούδινο ενώ έχουν δυο ματάκια που νιώθεις ότι ακτινοβολούν.

Δυο χρονιές το 1940 και 1953, δεν εμφανίστηκαν τα Φιδάκια της Παναγίας στον Ιερό Ναό και στην Εικόνα Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά και ήταν σημάδι για την δοκιμασία που πέρασε το νησί από τους σεισμούς.

Την ευλογία να έχουμε της Παναγίας μας και εύχομαι να προσκυνήσουμε την Ιερά Εικόνα Παναγία Φιδούσα. Καλή Παναγιά…

  

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά

Σχετικά άρθρα με «Παναγία Φιδούσα Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)»:

Εικόνα Παναγίας της Τήνου η θαυματουργή
Προσευχή στην Παναγία για βοήθεια
Παρακλήσεις στην Παναγία
Παναγία Μητέρα μας
Παναγία Δέσποινα: Ιαμάτων Άφθονα Χαρίσματα


Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις