Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Πρόεδρο του Μαλάουι

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Πρόεδρο του Μαλάουι

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Πρόεδρο του Μαλάουι

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Πρόεδρο του Μαλάουι

Την Τετάρτη 19η Φεβρουαρίου 2020, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β , συνοδευόμενος από τον Σεβασμ. Αξώμης κ. Δανιήλ και τον Θεοφιλ. Μαλάουι κ. Φώτιο, μετέβησαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λιλόγκουε, όπου εκατοντάδες πιστοί επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην Εκκλησιαστική τους Κοινότητα.

Μετά την υποδοχή, τελέσθηκε Δοξολογία προς τιμήν του Πατριάρχου και τον καλωσόρισε ο επιχώριος Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κατά την πρόσρησή του εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για το επιτελούμενο Ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής και ευχήθηκε ο Ευαγγελιστής Μάρκος να ευλογεί το έργο της. Ακολούθως προσφέρθηκε από τον Μακαριώτατο προς όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς γεύμα, με τους οποίους παρακάθησε.

Στη συνέχεια, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κατευθύνθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου σε οικόπεδο που δωρήθηκε από το Κράτος του Μαλάουι, έθεσε τον Θεμέλιο Λίθο για τον Καθεδρικό Ναό της Επισκοπής Μαλάουι, επ’ ονόματι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Η οικογένεια Γιαννάκη συμβάλει τα μέγιστα για την περίφραξη της ιδιοκτησίας, την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και του παρακείμενου Ιεραποστολικού Κέντρου. Ο Πατριάρχης ενώ ανέπεμψε δέηση υπέρ αναπαύσεως των γονέων των δωρητών, Ηλιοφωτίστης και Γεωργίου.

Ας σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, ως Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε είχε επιλέξει και επευλογήσει τον τόπο του νέου Καθεδρικού Νού, ο οποίος βρίσκεται σε περίοπτη θέση, στο κέντρο ακριβώς της πρωτεύουσας.

Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαλάουι κ. Peter Mutharika.

Ο Εξοχ. Πρόεδρος εξέφρασε την χαρά του για τον ερχομό του Πατριάρχου στη χώρα του αλλά και την ευγνωμοσύνη της Δημοκρατίας του Μαλάουι για όλα όσα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, δια της τοπικής Ορθόδοξης Επισκοπής, προσφέρει προς το Μαλαουιανό λαό. “Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα μας. Για όσα προσφέρετε στο λαό μας, στην υγεία και στην εκπαίδευση των νέων μας”, τόνισε ο Εξοχ. Πρόεδρος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε προς τον Εξοχ. Πρόεδρο θερμότατες ευχαριστίες για την υποστήριξη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαλάουι. “Ότι γίνεται από εμάς είναι διότι αγαπάμε τον λαό του Μαλάουι”, τόνισε ο Μακαριώτατος. “Η παρουσία των πρώτων Ελλήνωνων στο Μαλάουι, από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα, αδελφοποίησε τους λαούς μας και ενδυνάμωσε τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ μας”, συνέχισε ο Πατριάρχης. Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Εξοχ. Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Άμπτελ Φατάχ Αλ Σίσι για την διαρκή συμβολή του υπέρ της ειρήνης και της προόδου στην περιοχή, για την συμπαράστασή του προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και για την άδειά του να εκπαιδεύονται νέοι Αφρικανοί στην Πατριαρχική Σχολή της Αλεξάνδρειας.

Σήμερα, 21η Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης με την συνοδεία Του αναχωρούν για την Δημοκρατία της Ζάμπια.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Πρόεδρο του Μαλάουι»:

Οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων στον Αρχιεπίσκοπο
Εορτή Αγίου Ευσταθίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας
Συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας
Αγρίνιο: Βανδάλισαν τάφους στο νεκροταφείο Καμαρούλας
Κυδωνίας Δαμασκηνός: Η Αγία Φιλοθέη μας καλεί να βρούμε τον δρόμο που βρήκε και εκείνη
15 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Πατρών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο