Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Περί βαπτίσματος

Περί βαπτίσματος

Περί βαπτίσματος

Περί βαπτίσματος

Ο Χριστός βαπτίστηκε, όχι διότι ο Ίδιος είχε ανάγκη να καθαριστεί, αλλά για να αγιάσει τα ύδατα. (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)

Το μεγάλο γεγονός της βαπτίσεως του Κυρίου μας διδάσκει: α) ότι πρέπει να καθαριζόμαστε προηγουμένως β) να είμαστε ταπεινόφρονες και γ) να κηρύττουμε μόνο όταν είμαστε ολοκληρωμένοι κατά την πνευματική και σωματική ηλικία. (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)

Το βάπτισμα είναι λαμπρότητα ψυχών, αλλαγή ζωής, συμβόλαιο συνείδησης με τον Θεό, βοήθεια της αδυναμίας μας, απόθεση του σαρκικού εαυτού μας, ακολούθηση του Αγίου Πνεύματος, συμμετοχή στο Φως. (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)

Ο Θεός από κάθε άνθρωπο που είναι βαπτισμένος ζητάει αυτά τα τρία: Από την ψυχή ορθή πίστη, από την γλώσσα την αλήθεια και από το σώμα την σωφροσύνη. (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)

Η τριπλή κατάδυση και η τριπλή ανάδυση του παιδιού στην κολυμβήθρα, συμβολίζει τον θάνατο και την τριήμερο Ανάσταση του Χριστού. (Μέγας Αθανάσιος)

Είδες πόσες είναι οι δωρεές του βαπτίσματος; Αν και βέβαια πολλοί νομίζουν ότι η δωρεά παρέχει μόνο άφεση αμαρτημάτων, εμείς όμως απαριθμήσαμε 10 τιμές! Γι’ αυτό βέβαια και βαπτίζουμε τα παιδιά, αν και δεν έχουν αμαρτίες, για να προστεθεί σ’ αυτά αγιασμός, δικαιοσύνη, υιοθεσία κάθε κληρονομιά αδελφότητα, το να είναι μέλη του Χριστού και να γίνουν κατοικητήριο του Πνεύματος. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Κεραμικός πάπυρος με την ευχή του Κυρίου (Ιδανικό για μπομπονιέρα βαπτίσεως)

Βρειτε εδω

Σχετικά άρθρα με «Περί βαπτίσματος»:

Τι μπορεί να σου διαλύσει την πίστη;
Προσευχή του οδηγού
Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός: Να κάνεις τρεις παρακλήσεις
Κάθε άνθρωπος έχει το σταυρό του…
Κατάθεση ψυχής
Η αγάπη του Θεού δεν έχει εμπάθεια

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο