Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πρώτη του Έτους 2019 στην Ελευθερούπολη (ΦΩΤΟ)

Πρώτη του Έτους 2019 στην Ελευθερούπολη (ΦΩΤΟ)

Πρώτη του Έτους 2019 στην Ελευθερούπολη (ΦΩΤΟ)
Πρώτη του Έτους 2019 στην Ελευθερούπολη (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/153586003@N08
/45639210425/in/album-72157675074197917/

Πρώτη του Έτους 2019 στην Ελευθερούπολη (ΦΩΤΟ)

Την 1η Ιανουαρίου 2019 εορτάσθηκε με την συνήθη εκκλησιαστική λαμπρότητα η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του Μεγάλου και ουρανοφάντορος, σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και εκήρυξε τον Θείον Λόγο προς τους ευσεβείς χριστιανούς που προσήλθαν στην ακολουθία.

Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Αντί Θείου κηρύγματος, στην ώρα του κοινωνικού ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου «Eπί τη Aνατολή του Νέου Έτους 2019».

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει, παρουσία του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλλιπου Αναστασιάδη με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ανώτερου Διοικητού Φρουράς Ελευθερούπολης, του Διοικητή της Μονάδας MLRS, των Διοικητών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Ελευθερούπολης, λοιπών εκπροσώπων Πολιτιστικών φορέων της πόλεως και ευλαβών χριστιανών της πόλεως.

Εν συνεχεία, όπως κάθε χρόνο όλοι, Αρχές και λαός μετέβησαν στο Επισκοπείο της πόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε τα δέοντα στους παρισταμένους. Το κομμάτι με το φλουρί έπεσε στον Αντιδήμαρχο Παγγαίου κ. Χρήστο Μποσμπώτη, στον οποίο ως δώρο έδωσε ο Σεβασμιώτατος μία εικόνα της Παναγίας και ένα αναμνηστικό δώρο.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πρώτη του Έτους 2019 στην Ελευθερούπολη (ΦΩΤΟ)»:

Εορτή Αγίου Σιλβέστρου Πάπα Ρώμης
Εορτή Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ
Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με Θεία Λειτουργία
Εορτή Αγίου Βασιλείου και Πρωτοχρονιά στη Χαλκίδα
Η Περιτομή του Κυρίου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο