Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο τελευταίος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία Κοτσυφιανή

Ο τελευταίος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία Κοτσυφιανή

Ο τελευταίος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία Κοτσυφιανή

Ο τελευταίος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία Κοτσυφιανή

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοτσυφιανής της Ενορίας Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας χοροστάτησε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος κατά την ακολουθία του Εσπερινού και της τελευταίου Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα που συμμετείχε στην ιδιαίτερα κατανυκτική ακολουθία που τελέσθηκε στον δενδρόφυτο και γεμάτο βασιλικούς όμορφο αύλειο χώρο του ναού.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου κάνουμε τον πόνο και τους καημούς μας Παράκληση, αλλά και ευχαριστία και δοξολογία προς την Παναγία Μητέρα του Θεού, μπροστά στην εικόνα Της, καταφεύγοντας στην αγκαλιά της μεγάλης μάνας όλων και Δέσποινας του κόσμου για να αντλήσουμε παρηγοριά, βάλσαμο, ελπίδα και χαρά. Είναι το «σκεύος της εκλογής», το δοχείον της θείας Χάριτος, η Κεχαριτωμένη, «η υψηλοτέρα των ουρανών και καθαρωτέρα λαμπηδόνων ηλιακών», που επέλεξε ο Θεός για να υπηρετήσει το σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου. Και αυτή ανταποκρίθηκε θετικά στο θέλημα του Θεού με τα λόγια «Ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου». Και παρότι έγινε η «Χώρα του Αχωρήτου» και σαρκώθηκε στα σπλάχνα της ο Θεάνθρωπος, βιώνοντας τον πόνο του σταυρού και όλα τα μεγάλα γεγονότα της θείας οικονομίας κοντά στο Χριστό, έζησε στη σιωπή και με απαράμιλλη ταπεινότητα.

Επίσης αναφέρθηκε στην προτροπή της Παναγίας, που απηύθυνε στον γάμο της Κανά, όταν μετά από παράκλησή Της ο Υιός και Θεός Της επιτέλεσε το πρώτο θαύμα «ό,τι αν λέγει υμίν ποιήσατε», και ευχήθηκε όλοι να προσπαθήσουμε να εφαρμόζουμε το θέλημα του Θεού στη ζωή μας. Τέλος ο Σεβ/τος παρότρυνε να την παρακαλέσουμε με όλη μας την καρδιά να διαβιβάζει τα αιτήματα μας προς τον Υιό και Θεό Της, που ικανοποιεί αυτά που είναι προς το συμφέρον μας, και να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην ακολουθία έψαλε κατανυκτικά χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη και συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την περιοχή της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Αγελάκης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο τελευταίος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία Κοτσυφιανή»:

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία
Εορτή Προφήτου Μιχαίου
Ακρωτήριο του Μαλέα το Άγιον Όρος της Πελοποννήσου (ΦΩΤΟ)
Για ψευδή δημοσιεύματα κάνει λόγο η Μητρόπολη Εδέσσης
Κερκύρας Νεκτάριος: Η χαρά δεν θα φύγει από τις καρδιές μας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις