Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Βελγίου

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Βελγίου

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Βελγίου
https://orthodoxia.be/wp-content/uploads/2019/02/Philippe-Mevis.jpg

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Βελγίου

Στον Ιερό Ναού του Αγίου Αμάντου στην πόλη του Kortrijk λειτούργησε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, με την συνοδεία πρεσβυτέρων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η χαρά για την Ορθόδοξη ενορία του Kortrijk ήταν διπλή αφενός μεν για την ετήσια πανήγυρή της με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αμάντου Επισκόπου Maastricht την 6η Φεβρουαρίου, αφετέρου δε για την τέλεση της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του διακόνου της π. Philip Mevis.

Ο μέχρι πρότινος διάκονος και εφεξής πρεσβύτερος Philip είναι Βέλγος στην καταγωγή και πνευματικός καρπός της ενορίας του Αγίου Αμάντου, έγγαμος, πατέρας τεσσάρων παιδιών και διακονεί την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου σαν άμισθος κληρικός από το 2014.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στον λόγο του προς τον χειροτονούμενο σημείωσε το μεγάλο της ιεροσύνης υπούργημα, το οποίο ο Θεός εμπιστεύθηκε στους λειτουργούς του, τα όργανα της χάριτος που διακονούν την σωτηρία του κόσμου. «Είναι πολύ σημαντική η αποστολή σου στην συγκεκριμένη ενορία, την οποία απαρτίζουν Ορθόδοξοι κάθε καταγωγής και γλωσσικής προέλευσης και εσύ θα πρέπει να είσαι ανοιχτός προς όλους αδιακρίτως… Ο ενθοφυλετισμός είναι ένα καταδικαστέο από την Εκκλησία φαινόμενο και εσύ καλείσαι από σήμερα να είσαι ο καλός ποιμένας που δεν ξεχωρίζει και δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των προβάτων του… Συγχαίρω την ανταπόκρισή σου στο κάλεσμα του Θεού και εύχομαι να στερεώνει ο Θεός την απόφασή σου να διακονήσεις την Εκκλησία του…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο νέος πρεσβύτερος της Μητροπόλεως Βελγίου θα συνεχίσει να διακονεί την ενορία του Kortrijk ως εφημέριος, δίπλα στον ιερατικώς προϊστάμενό της π. Pius Pauwelyn, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τα χέρια του Μητροπολίτου Αθηναγόρου για την πολυετή προσφορά του στην εν λόγω ενορία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Βελγίου»:

Εορτή Αγίου Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας
Επίσκεψη Λαγκαδά Ιωάννη σε Νηπιαγωγεία
Εσπερινός Αγίου Βλασίου στη Μητρόπολη Αργολίδος (ΦΩΤΟ)
Ρασοφορία Μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς
Αγρυπνία Αγίου Αυξεντίου στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο