Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Χίος τίμησε τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή

Η Χίος τίμησε τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή

Η Χίος τίμησε τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή

Η Χίος τίμησε τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή

Γεννημένος στο Άργος, ιατρός στην επιστήμη, βρέθηκε στην Χίο και έχυσε το αίμα του «για του Χριστού την πίστη την αγία» το 1813 ο Άγιος Νεομάρτυς Αγγελής.

Τεμάχιο υφάσματος, εμποτισμένο στο αίμα τού Αγίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου Χίου, Ενορία διά τής οποίας διήλθε ο Άγιος, πού προσεκύνησε στον τάφο τού Αγίου Μακαρίου στους πρόποδες τού όρους Αίπος, και επορεύθη στην πόλη τής Χίου προς τον ένδοξο μαρτυρικό θάνατο.

Γι’ αυτό και εφέτος η Χιακή Εκκλησία ετίμησε τον Άγ. Αγγελή στον Ι. Ν. Αγ. Μάρκου Βροντάδου με Αρχιερατικό Εσπερινό το απόγευμα τής Κυριακής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την κυριώνυμο ημέρα ιερουργούντος τού Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, η οικογένεια τού οποίου είχε διαφυλάξει επί δεκαετίες το ιερό αυτό κειμήλιο.

Στις Ιερές Ακολουθίες προσευχήθηκαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, τής Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, τού Λιμενικού Σώματος, Ιατροί, Εκπαιδευτικοί, Φοιτητές και αρκετοί πιστοί.

Κατά την Θεία Λειτουργία επροσευχήθησαν μαθητές τού Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μάρκου Βροντάδου, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον βίο τού Αγίου.

Μετά την Θεία Λειτουργία το ιερό κειμήλιο μετεφέρθη και στο Νοσοκομείο Χίου προς προσκύνηση, και αγιασμό και θεραπεία των ασθενών.

Το ύφασμα με το αίμα τού Αγίου Αγγελή τού Αργείου ευρίσκεται στον Ι. Ν. Αγίου Μάρκου Βροντάδου, και όσοι πιστοί επιθυμούν να το ασπάζονται και να ζητούν την πρεσβεία προς τον Χριστό και την θαυματουργική ιατρική του βοήθεια.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Χίος τίμησε τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή»:

Αγρυπνία του Οσίου Πορφυρίου στη Μονή Χρυσοπηγής
Κάρα του Οσίου Δαβίδ υποδέχθηκε η Αγία Βαρβάρα Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Αγίου Σεραφείμ στα Ιωάννινα
Η Εορτή του Οσίου Πορφυρίου στη Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Αγίου Νικολάου στη Λάρισα

Ακολουθήστε μας:
googleplus

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο