Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω
Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω
http://www.im-manis.gr/images/stories/Anakoinoseis/paros19/IMG_4154_750x500.jpg

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατά το διήμερο 17 και 18 Αυγούστου 2019, συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου στις λατρευτικές εκδηλώσεις έπη τη εορτή της Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω, στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου και συγκεκριμένα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου (παραπλεύρως της Ιεράς Μονής).

Αρχικά, το Σάββατο 17 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’ και τον Θεοφ. Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, όπου προσκύνησαν την Σεπτή Εικόνα της Θεομήτορος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Προ του θείου κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας προσφώνησε καταλλήλως τους προσκεκλημένους Αγίους Αρχιερείς. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού καθώς και προσκυνητές από τη Νάξο και την Αντίπαρο.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, της Τιμίας Κάρας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω»:

Πανήγυρις Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Καστοριά
Αγρυπνία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κύπρο
Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο όρος Θαβώρ
Εκοιμήθη ο Πρεσβύτερος π.Γεώργιος Κατσιούρης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο