Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Πανήγυρις Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Καστοριά

Πανήγυρις Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Καστοριά

Πανήγυρις Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Καστοριά

Πανήγυρις Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Καστοριά

Στις 23 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης Καστοριάς, το γραφικό, ιστορικό και παλαίφατο αυτό Μοναστήρι του 11ου αιώνος.

Έχουμε απολαύσει μέχρι σήμερα ιδιαίτερη προστασία από την Παναγία κι έχουμε ανάγκη να της καταθέσουμε αυτά που μας απασχολούν, και ως πρόσωπα και ως κοινωνικά σύνολα. Γι’ αυτό και χρειάζεται να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να συνομιλήσουμε μαζί της εκείνο το βράδυ της εορτής της.

Έτσι, την Πέμπτη το βράδυ, 22 προς 23 Αυγούστου, και από ώρα 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της επαρχίας μας.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και ευλογία για όλους η παρουσία και η συμμετοχή σας στην Ιερά Αγρυπνία στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι, το οποίο είναι το επίγειο ενδιαίτημα της Παναγίας μας. Έχουμε να πούμε πολλά στην Παναγία εκείνο το βράδυ. Ας προσευχηθούμε για τα πολλαπλά προβλήματα που τυραννούν την ζωη μας, και είμαστε σίγουροι ότι η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, που είναι και δική μας μητέρα, θα ακούσει την φωνή της καρδιάς των παιδιών της και θα μας χαρίσει πλούσια την χάρη της και την εκπλήρωση των ευγενών επιθυμιών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Πανήγυρις Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Καστοριά»:

Αγρυπνία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κύπρο
Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο όρος Θαβώρ
Εκοιμήθη ο Πρεσβύτερος π.Γεώργιος Κατσιούρης
Πανήγυρις Αγίου Διονυσίου Ιλίου
Εορτή Αγίου Θαδδαίου του Αποστόλου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο