Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά της Ακολουθίας της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου υπό Ιερέων εξ άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε το θείο λόγο σχετικά με την εορτή της Προόδου του Σταυρού και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα αγάπης προς το πρόσωπό του και ευχήθηκε σε όλους εορτίως.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου τον Μητροπολίτη Τρίκκης και τον ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία του και ακολούθως ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και τον διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, για την αναμετάδοση της Ιεράς Ακολουθίας.

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης ο οποίος εκπληρώνει προσωπικό τάμα στη Μεγαλόχαρη, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Διευθυντές Εκπαιδεύσεως, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, ιερόπαιδες και παιδιά από την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Ωσαύτως, τελέσθηκε δέηση προ του Ιερού Εικονίσματος της Μεγαλόχαρης υπέρ υγείας των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Σμηνιτών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αλλά και όλης της Ηγεσίας, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στρατιωτών του Ελληνικού Στρατού.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στη Μεγαλόχαρη της Τήνου»:

Αγρυπνία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Γιαννιτσά
43 χρόνια Ιερωσύνης του Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου
Δεκαπενταύγουστος 2020: Λατρευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Νικάνορα Καστοριάς
Υποδοχή Παναγίας Χαλκιδιώτισσας στη Μονή της Αρναίας
Ανακομιδή Λειψάνου Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο