Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Πετρούπολη

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Πετρούπολη

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Πετρούπολη

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Πετρούπολη

Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 18 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα η χειροτονία εις πρεσβύτερον του π. Διονυσίου Λαμπρόπουλου, υιού ιερέως και εγγονού ιερέως της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Αρχιμ. Νεκτάριου Δάρδανου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της αυτής Μητροπόλεως Πρωτ. Ακίνδυνου Δάρδανου, του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικοδήμου Αθανασίου και άλλων ιερέων, μεταξύ των οποίων του πατρός του χειροτονηθέντος, π. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλου.

Ο νέος πρεσβύτερος στον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στη «στενή οδό» που οφείλει να βαδίζει κάθε κληρικός κατά τη διακονία των πιστών και στις αρετές που πρέπει να έχει για να πετύχει σε αυτή τη διακονία. Παράλληλα μνημόνευσε και ευχαρίστησε όσους στάθηκαν δίπλα του.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την αξία απάρνησης του εαυτού και της άρσης του προσωπικού μας σταυρού, στάσεις που πρέπει να καθορίζουν την ιερατική διακονία.

Παρέστησαν ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λοβέρδος, ο δήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Βλάχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππου και ο αντιδήμαρχος κ. Λάππας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Πετρούπολη»:

Φθιώτιδος Συμεών: Οι Άγιοι δεν θυσιάζουν, αλλά θυσιάζονται
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στην Ιερά Μονή της Μετανοίας του στην Πάτμο
21 Σεπτεμβρίου: Προφήτης Ιωνάς
Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο