Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός πάντων των Καστοριανών Αγίων (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός πάντων των Καστοριανών Αγίων (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός πάντων των Καστοριανών Αγίων (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός πάντων των Καστοριανών Αγίων (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη Κυριακή μετά τα Ελευθέρια της πόλεως Καστορίας, τιμώνται πανηγυρικά πάντες οι εν Καστορία τιμωμένοι Άγιοι, οι οποίοι γεννήθηκαν, έδρασαν ή τελείωσαν την επίγεια ζωή τους στον τόπο αυτό. Σε όλους τους Ναούς ψάλλεται η Ακολουθία των Αγίων. Επίκεντρο των εορτασμών ο περίλαμπρος Ναός του Αγίου Νικάνορος, όπου και τίθενται σε προσκύνηση τα ιερά Λείψανα των Αγίων.

Στον Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Μετά την Ακολουθία της Λιτής και την Αρτοκλασία, ο Ποιμενάρχης μίλησε καταλλήλως για την έννοια της αγιότητος στην ζωή της Εκκλησίας και επισήμανε την προτροπή του Κυρίου : «άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιός ειμί».

Ανήμερα της εορτής, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλακα των Πατριάρχειων που κατάγεται από την Καστοριά, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς, οι Ιερείς του Ναού π. Ελευθέριος και π. Βασίλειος και οι Διάκονοι Ιάκωβος και Παύλος. Αντί κηρύγματος, αναγνώστηκε η σχετική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την περίλαμπρη αυτή ημέρα για την Καστοριά.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος έθεσε σε προσκύνηση την ευωδιάζουσα τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Βασιλείου από το Χιλιόδενδρο, που μαρτύρησε με πέλεκυ, προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός πάντων των Καστοριανών Αγίων (ΦΩΤΟ)»:

Κερκύρας Νεκτάριος: Αφροσύνη η ζωή χωρίς Θεό
Εορτή Αποστόλου Ματθαίου στο Ηράκλειο
Η Επανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Εορτή Αγίου Πλάτωνα
Αγρυπνία Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο