Προσευχή | proseuxi.gr
Βακαλάος με πράσα - Μοναστηριακή Συνταγή
Αρχική » Μοναστηριακες Συνταγες » Βακαλάος με πράσα

Βακαλάος με πράσα

Βακαλάος με πράσα – Μοναστηριακή Συνταγή

Ο Βακαλάος με πράσα είναι ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό που γίνεται στο φούρνο.

Υλικά:

  • 1 φύλλο ξαλμυρισμένο βακαλάο κομμένο σε 7 κομμάτια
  • 2 κιλά πράσα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλλοκομένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία για ξαλμύρισμα βακαλάου:
Αφού κόψετε το φύλλο βακαλάου σε μεγάλα κομμάτια τον τοποθετείται μέσα σε μια σχάρα και στη συνέχεια σε μια λεκάνη με νερό. (Η σχάρα χρειάζεται ώστε να μην έρχεται σε επαφή ο βακαλάος με το αλάτι που κατακάθεται στον πάτο της λεκάνης).
Αλλάζεται νερό κάθε 5 ώρες περίπου για 24 ώρες. Εάν δείτε ότι χρειάζεται παραπάνω τότε συνεχίζεται το ξαλμύρισμα.

Διαδικασία (Βακαλάος με πράσα):
Πλένεται καλά τα πράσα και τα κόβετε σε μεγάλες ροδέλες.
Σε ένα ταψί βάζετε τα πράσα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε.
Τοποθετείται πάνω από τα πράσα τα κομμάτια του βακαλάου και περιχύνεται με λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Προσθέτετε μία κούπα νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις βγάλετε το φαγητό από το φούρνο περιχύνεται με το χυμό λεμονιού.

ΕύκοληΔύσκολη

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Βακαλάος με πράσα – Μοναστηριακή Συνταγή»:

Λαχανόρυζο Μοναστηριακό
Μπριάμ στο φούρνο – Παραδοσιακή συνταγή
Πατάτες φούρνου – Μοναστηριακή συνταγή
Βαρβάρα συνταγή – Παραδοσιακή της Θράκης
Καλαμαράκια γιουβέτσι – Μοναστηριακή συνταγή

Ακολουθήστε μας:
googleplus


Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις